Dolar 7.19

Maalesef aynı koşullarda değiliz. Umutlu olmalıyız tabi ki ama salgın geçtiğinde ekonomik anlamda etkileri hemen geçmeyecek ne yazık ki. İyi senaryoda 2021 ikinci çeyreğinde normalleşme sürecine girebiliriz gibi duruyor.
Zaten bir anda düzelecek bir şey değil dostum. Google üzerinden dolar grafiğine bakarsan 2018 yılındaki yükselmeden sonra da düşmesi uzun sürmüş, bir anda olacak bir şey değil zaten. Ben sadece kesin bir dilme konuşulmasını doğru bulmuyorum.

Şimdi bu virüsten sonra Avrupa Amerika ülkeleri o kadar güçlü olacak mı işsizlik, borç gibi durumları hiç düşünmüyor sanki virüs bir bizi vurmuş gibi konuşuyorsunuz. Haliyle şu anki durumdan toplamaları zor bu ülkelerin dünyayı yöneten yahudiler bile bize muhtaç duruma düştüler ben sanmıyorum doların bu kriz geçtikten sonra değil artma çok güzel bir şekilde ülkemiz bu fırsatı değerlendirir, insanlar elindekini ticarete, borsaya değil üretime geçirirse bence her şey sizin düşündüğünüzden çok daha farklı oabilir.

Ülkeye dışardan yatırımcı gelmediği sürece ve Merkez bankası para basmaya devam ettikçe dolar yükselmeye devam edecek. Yatırımcılar neden türkiye'ye gelmiyor ve yatırım yapmıyor? Çünkü türkiyenin bir hukuk devleti olduğuna güvenmiyorlar. Merkez bankasının faiz düşüreceğini Merkez bankası başkanı değilde Partili Cumhurbaşkanı açıklıyorsa, hiç kimseye Merkez bankasının bağımsız olduğunu ikna edemesiniz. Bu böyle devam edince güven azalıyor ve TL değer kaybetmeye devam ediyor.

@RinDoShiDoChi dünyayı yöneten ülkeler ne yönden bize muhtaç?

Tamam abartmış olabilirim ama İlgiltere, İtalya, İsrail, Amerika gibi ülkeler şu salgından epey zarar gördüler. Doların değerlenmesinin sebebininde ticaretin durması ile açıklayabiliriz ülkeye dolar girmiyor üstüne bir de az da olsa harcıyoruz. Gerçekten doların yükselmesinin sebebini tam olarak bilenler var mı aranızda ben onu merak ediyorum.

Son düzenleme:
Tamam abartmış olabilirim ama İlgiltere, İtalya, İsrail, Amerika gibi ülkeler şu salgından epey zarar gördüler. Doların değerlenmesinin sebebininde ticaretin durması ile açıklayabiliriz ülkeye dolar girmiyor üstüne bir de az da olsa harcıyoruz. Gerçekten doların yükselmesinin sebebini tam olarak bilenler var mı aranızda ben onu merak ediyorum.
İnsanlar dolara hücum ettiği için piyasada fazla dolar olmadığı için otomatikmen yükseliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı