Steam Dolar bazlı TL kalsa daha iyi olmaz mıydı?

Steam Türkiye pazarını, son birkaç geçtiğimiz yılda hiç umursamadı ki zaten. Sürekli fiyat güncellemesiyle uğraşmaktan ziyade doğrudan Dolara geçtiler, yapacak bir şey yok.
 
Steam Türkiye pazarını, son birkaç geçtiğimiz yılda hiç umursamadı ki zaten. Sürekli fiyat güncellemesiyle uğraşmaktan ziyade doğrudan Dolara geçtiler, yapacak bir şey yok.
Sürekli uğraşmayacaklar hocam,


Dolar 30TL olsun.
X oyunu 10 dolar olsun 300TL bir fiyat etiketi çıkar.
Dolar 60TL olsun.
X oyunu 10 dolar olsun 600TL bir fiyat etiketi çıkar.

otomatikleştirilebilen bir durum zaten.
 
@balkann, işte bununla uğraşmak istemediler. Bu sebepten doğrudan Dolar baz aldılar ki MENA-USD'i uygulanıp uygulanmamasını da oyun yapımcılarının inisiyatifine bıraktılar. Düşüncemi soracak olursanız da düşük bütçeli Indie oyunların haricindeki diğer firmaların, MENA-USD uygulayacağını düşünmüyorum.
 
Merhaba, bugün aklıma bir şey takıldı, Steam'in dolara geçmesini saygıyla karşılıyorum fakat.

Dolar yerine TL fiyatını dolara sabitleseydi TL düştüğü sürece oyun fiyatları aynı oranda zam yeseydi. Hem daha açık bir fiyat politikası olurdu hem de dolara geçmeyi TL'ye saygısızlık olarak gören insanlar bulunmazdı Steam bu kadar kullanıcı kaybetmezdi.
TLye saygısızlık diye bir mevzu yok, adamlar gitti şu anda. Paramız pul değerinde artık.
Dediğinizin tek artısı banka komisyonunu kaldırıyor.
 
eTail gibi key sitelerinde fiyatlar hala TL. Alip etkinlestirebilirsiniz.
 
@Rael Sadalmalik, ekstra olaraktan şunu da belirtmek istiyorum: TL'nin diğer para birimlerine karşı aşırı değer kaybetmesi nedeniyle birçok firma da yavaş yavaş çekilmeye başlıyor. Şimdi isimleri aklıma gelmiyor da ülkemizde örnekleri mevcut zaten. Bir de Arjantin'den örnek vermek istiyorum: Arjantin'in yeni seçilen cumhurbaşkanı, mesela merkez bankasını kapatacağını söylüyordu çünkü Arjantin Peso'suna karşı hiçbir güven kalmadı ve o da diğer para birimleri karşısında çok değer kaybetti.

Özetle, bunların sonucu da ekonomik krize sebep oluyor. Bugün Steam, yarın Spotify, yarın Netflix gibi firmaların çekilmeyeceğinin hiçbir garantisi yok. Steam'in TL desteğini keseceği, hiçbirimizin aklına gelmezdi. Derdik ki en fazla kura sabitler, gene de TL desteğini kesmez diye düşünüyorduk ancak adamlar direkt TL desteğini kesti. Yarın bir gün başka firmanın TL desteğini kesmeyeceğini hiçbir garantisi yok.
 
Bu şekil olsaydı daha iyi olurdu ama güya gaben abimiz çok dayanmış bize hep ucuzdan satmış bana ne ucuzdan satmaya devam etseydi ben Epic Games'e geçtim bile.

Neden etseymiş. Babasının hayrına mı satsın oyunu. Epic Games de Steam de olan oyunların %50 sinden fazlası yok. Epic kurtarmaz.

Neden etseymiş. Babasının hayrına mı satsın oyunu Epic Games de Steam de olan oyunların %50 sinden fazlası yok. Epic kurtarmaz.
Zaten Valve oyunları şuan çok ucuz. Satıcı adam koyuyo 70 dolara.
 
Son düzenleme:
@731490, Epic zaten kurtarmayacak. Oynamak istediğim oyun eğer Online oyunsa ve çok oynamak istiyorsam Epic Games'i öyle kullanırım. Onun haricinde kullanmam diye düşünüyorum. Verdiği tüm bedava oyunları topladım ve bir tek GTA V'i oynamıştım diye hatırlıyorum.
 

Geri
Yukarı