Dolar düşer mi?

Cevaplarınız

• Düşer

• Düşmez

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaza kadar kısa süreliğine yükselmesi işime gelir. Ayıptır söylemesi biraz dolar var da :D . Yükselsin bozdurayım sonra düşsün.

2-3 kuruş kazanmayı, ülkenin ekonomisinin gelişmesinden daha değerli mi görüyorsun?

Doların artması sizin zenginleşmenize yol açmaz. Doların arttıktan sonra sizin TL'ye çevirmeniz ardından doların düşmesi size yarar. Böylece kar elde etmiş oluyorsunuz. Hele ki her şeyi ithal olan teknoloji de doların düşmesi her zaman idealdir.

Doların artması sizin zenginleşmenize yol açmaz. Doların arttıktan sonra sizin TL'ye çevirmeniz ardından doların düşmesi size yarar. Böylece kar elde etmiş oluyorsunuz. Hele ki her şeyi ithal olan teknoloji de doların düşmesi her zaman idealdir.
Tamam, ben yükselsin de bozdurayım diyorum.
2-3 kuruş kazanmayı, ülkenin ekonomisinin gelişmesinden daha değerli mi görüyorsun?
Biraz açıklasanız, benim dolarım nasıl ekonomiye zarar veriyor?

Kardeş senin doların kimseye zarar veremez zaten yükselmesi zarar verir. 2 kuruşun makroda büyük etkilere yol açıyor.

Hükumet kurulsun o zaman ne düşecek çıkacak anlayacağız.

O zaman bankalar ve dövizciler neden gelin dövizlerinizi bozalım diye can atıyolar, mâdem 3-5 kuruş doları bozdurmanın büyük etkisi var, bankalar vs. Neden yapıyor bu işi? Ben hep yükselsin de demiyorum zaten . Elinde döviz olan herkes yükselsinde bozduralım diyor.

Döviz alım ile döviz satım arasında ki fiyat farkı yüzünden dövizciler ve bankacılar bozdurulmasını istiyorlar yoksa nasıl para kazanacaklar ?

Yükselsinde bozduralım mantığı kişiseldir. Ayrıca her doların yükselişi "doların yükselişi" demek değil TL'nin değer kaybı da demektir. Burada her kur artışı senin reel olarak fakirleşmene sebep oluyor. Mikro değil makro düşünmeliyiz.

Aldığım duyuma göre (Bu işlerle ilgilenen bir tanıdığım sayesinde) yılbaşından sonra dolar daha beter bir hâl alacak. Amerika'daki Merkez bankasının faizi arttırması ile dolar da artacak. Tahmini seviyeleri 3.15 - 3.25. Bakalım böyle mi olacak. Umarım olmaz. :)

Aldığım duyuma göre (Bu işlerle ilgilenen bir tanıdığım sayesinde) yılbaşından sonra dolar daha beter bir hâl alacak. Amerika'daki Merkez bankasının faizi arttırması ile dolar da artacak. Tahmini seviyeleri 3.15 - 3.25. Bakalım böyle mi olacak. Umarım olmaz. :)

Böyle olursa intihar etme ihtimalim var PC topladım ekran kartı eksik onu da yılbaşı gibi alacaktım :'(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı