Dolar Düşmezse Ne Olur ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dip yaşarız memurlar ( annem babam) maaşı ödenmeyecek. Ben biraz ( baya) kötü durumdayım [emoji16][emoji16][emoji16]

Rusya, İran, Çin, Ukranya gibi ülkelerde neler oluyorsa bizde de onlar olacak. Dışarı bağımlı olduğumuz sürece kriz her zaman bu ülkenin kaderi.

Dolar dusmeyecek, donem donem duser ama genel egilim hep yukseliste olur.
Problem, bu kadar hizli yukselmesinden kaynaklaniyor.
Paradan 6 sifir attigimiz zamana gelincesiye kadar, dolar hep artiyordu zaten. Ama bu kadar kisa surede artmasinin adi "devaluasyon"'dur ve esas tehlike de odur.
Size bir video gostereyim, devaluasyonun sonunu daha net kavrarsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

15 yıl önce ev alıyorlardı, bugün o parayla bir fincan kahve alıyorlar...
---
Buna bir vatandas olarak pek yapabilecegimiz bir sey yok. Turk lirasina yatirim yapmayin. Buyuk seyler almayin ( ev, araba gibi ). Paranizi dagitin, tek bir para biriminde tutmayin. Mumkunse de ulkeden gidip saglikli bir ekonomik ve sosyal duzeni olan bir yerde yasayin.
Simdi bu dediklerime karsi cikan super vatanperver kimseler cikabilir ama, bos yere hayatinizi bu problemlerle gecirmeye gerek yok. Baskasinin 1 sene calisarak sahip oldugu arabaya 15 sene calisarak sahip oluyorsunuz Turkiye'de. Hic gerek yok.

Bu ekonomik kriz, 2001 krizine benzemez bence.
En azından 2001 krizi çözülmüştü, eğer oradan örnek alırsak doları 3-4'e düşürebileceğimize inanıyorum. Şu an ekonomik krizin ana nedenlerini sıralarsak:
  • OHAL yetkileri
  • Hukuksal sorunlar
  • Darbenin etkileri
  • Gereksiz ithalatlar ve ülke kaynaklarını kullanmama
  • Elimize geçen parayı israf etme
  • 2001 ekonomik krizinden kalan KDV (Bu hem devletin hem halkın dezavantajına eğer kalkarsa satın alım artar.)
  • Küçük esnafların batması ve ardından büyük şirketlerin tehdit altına girmesi olarak sıralayabilirim. (Ekonomiyle uzaktan yakından alakam yok ama bunların da sebeplerden birkaçı olduğuna adım gibi eminim.)

En azından 2001 krizi çözülmüştü, eğer oradan örnek alırsak doları 3-4'e düşürebileceğimize inanıyorum. Şu an ekonomik krizin ana nedenlerini sıralarsak:
  • OHAL yetkileri
  • Hukuksal sorunlar
  • Darbenin etkileri
  • Gereksiz ithalatlar ve ülke kaynaklarını kullanmama
  • Elimize geçen parayı israf etme
  • 2001 ekonomik krizinden kalan KDV (Bu hem devletin hem halkın dezavantajına eğer kalkarsa satın alım artar.)
  • Küçük esnafların batması ve ardından büyük şirketlerin tehdit altına girmesi olarak sıralayabilirim. (Ekonomiyle uzaktan yakından alakam yok ama bunların da sebeplerden birkaçı olduğuna adım gibi eminim.)

Bu işler damat ile olmaz :)

Mizah amaçlı olarak kendim yaptım. :D :D :D :D
asdasda.png

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı