Dolar Düşmezse Ne Olur ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çünkü fakir olan sizsiniz, bizler en azından hepimiz olmasak da bazılarımız elimiz ayağımız yerinde, öğretmen-mühendis-mimar-bilim adamı-tarihçi-ekonomist insanlardan oluşuyor. Sizler ise toplumun en alt kademesinde ki kesimsiniz.
Anlıyorum.

Ne oldu ? Yanlış bir şey mi dedim ? Etrafım da tanıdığım çoğu kişi öyle. Hatta tamamı öyle. Bunu tek kendi çevremden örnek vererek söylemek zorunda da değilim; seçim sonuçlarını detaylı bir şekilde incelersen göreceksin sonucu. Ayrıca Kesin bir çizgi ve sınır ile olayı sınırlandırmadım diyorum ki "hepimiz olmasak da bazılarımız ".

Dolar bu seviyede ve siyasiler çıkıp şöyle bir 10 yıllık planımız var, hatalarımızı telafi ediceğiz demiyorlarsa ve bu ülkeyi sen yönetmediğine göre elbette siyasileri eleştiriceğiz.

Türk milliyetçiliğini bir parti yada saçma sapan kişilerden öğrenenleri taşa tutmanız normal fakat milliyetçiliği Atatürk ve silah arkadaşlarından öğrenen bir kesimde var, onları arada yakmayın zira değerli insanlardan oluşuyorlar.

Farkında değilsiniz ama hala laf üretiyoruz, hayal üreten veya hayali gerçeğe çeviren kaç kişi var aramızda ? Ben söyleyim 0. Burada ancak birbirinizi kırarsınız, nefret ve fitne tohumu ekmek böyle bir ortamda yapılacak son şey olduğunu unutmanızda acı verici.

Ne oldu ? Yanlış bir şey mi dedim ? Etrafım da tanıdığım çoğu kişi öyle. Hatta tamamı öyle. Bunu tek kendi çevremden örnek vererek söylemek zorunda da değilim; seçim sonuçlarını detaylı bir şekilde incelersen göreceksin sonucu. Ayrıca Kesin bir çizgi ve sınır ile olayı sınırlandırmadım diyorum ki "hepimiz olmasak da bazılarımız ".
Çevremde büyük şirket sahipleri, müdürler, mühendisler(öyle adı sadece mühendis olanlardan değiller). Hepsi de o senin kötülediğin partiye verdi. :) Siyaset yasak olmasa ağzının payını vermek de düşerdi tabii. Ama en kolay yönteme geçeceğim ben bir şey yapmayacağım sen de kendini ye bitir. Bu senin vermek istediğin adam ne vaat verdi? Baya gerçekçiydi değil mi? Adamın bir dediği bir dediğiyle tutmuyor. Bir düşün bakalım mantıklı mıymış? Lütfen, tüm gün evdeyim zaten gözümde gereksiz bir kişi yüzünden foruma sonsuza kadar elveda demek istemiyorum. :kedi:

Anlıyorum sen doğru ile kendi doğrunu karıştırıyorsun. Seçim sonuçlarının detaylı analizini yollarsan sevinirim kaç üstün kişi hangi partiye vermiş. ÖR: X partisi şu kadar oy almış şu kadarı elit kesim den diye. He ayrıca bunlarında benim için önemi yok sadece yaklaşımızın adı faşistlik bu kadar basit neden anlamıyorsunuz anlamadım. Demokrasiden daha iyi bir sistem bulunursa ona geçeriz. . Bu arada sizin gibiler yüzünden ülke siyaseti dibe vurdu ötekileştirmeyi bırakın artık. Birde pp resmini değişmenizi tavsiye ediyorum. Ayrıca konu uzadı bu son cevabım size hayırlı akşamlar. @Predator Titan

Konuya dönersek dolar düşmez ise değil doları düşürmek için yapılması gerekleri konuşmak lazım. Dediğim gibi kısa vadede bence ABD veya uluslar arası ilişkilerimizi düzeltmemiz lazım ve acilen kemer sıkma politikasına geçilmeli. Biz vatandaşlar olarak tasarruf yapmalıyız.

Sanırım bir tek köylüye bir şey olmaz. Bütün sebzelerimi ekmiştim domatesinden dere otuna kafam rahat. Tavuğum var, keçim var et süt ürünleri de idare eder. Şehirli yoksula belki kriz koyar da köylüyü teğet geçer. Güneş paneli almadım bir sıkıntım o bu arada. Şaka maka bu arada devletin 3 4 yıl israfçı vatandaşa telefon ve araba almayı yasaklaması lazım. Acilen kemer sıkma politikasına gidilmesi lazım. Yukarıdakiler oy kaybından mı korkuyorlar bilmiyorum ama acilen bir şeyler yapılmalı Amerika'ya kafa tutacak ekonomiye ulaştığımız zaman yapmamız lazım bu olayları.
Piskevit ve çay içerek keyif çatmak varken neden kemer sıkmaya gidilsin boşver dedilerimiz ninelerimiz keyif çatsınlar ya.(!)

@Predator Titan Son mesajım demiştim ama yazılanı bile okuyamıyorsunuz. Tavsiye ediyorum yazdım değiştirin demedim. Çünkü köylü Milletin efendisidir diyen ATATÜRK yazdıklarını görse ya asardı seni yada vatandaşlıktan çıkarırdı çünkü zihniyetini değiştiremeyceğini bilirdi bir bakışta.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı