Dolar Durum Analizi

• Konuyu başlatan ykula
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.198
Makaleler
1
Yer
Los Santos/Sandy Shores
Daha fazla  
Profil Kapağı
1523905101
Eylül- Ekim'de 3 Tl civarında olan dolar kuru şu anda (9.01.2017) 3.68'e çıkmış durumda. Peki önümüzdeki 1-2 ay içinde dolar nasıl seyredecek? 20 Ocak 2017'de Donald Trump'ın başkanlığa geçmesiyle birlikte bazı kaynaklar dolar/Tl kurunun düşeceğini öngörse de Trump ile Fed'in faiz artırımına gidebileceğini düşünenler de var. Avrupa Merkez Bankası'nın da varlık alım programının değişmesi doların düşmesi için bir umut. Ben mart- nisan arası doların düşeceğini veya en azından 3.20 civarına geleceğini düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz neler?

Türkiye parti seçiminden sonra Dolar düşecek dendi, düşmedi. Yeni yıldan sonra düşecek dendi, düşmedi. Dolar bozdurularak düşürülmeye çalışıldı, düşmedi. Piyasaya döviz sürüldü, düşmedi. Merkez bankası milyarlarca Dolar sürdü piyasaya, düşmedi.

Dolar evrensel olarak değer kazanıyor, evet ama en çok TL karşısında değer kazanıyor/TL Dolar karşısında değer kaybediyor. Buna ne derseniz deyin. Döviz bozdurarak, döviz işleterek Doların düşmesine engel olunamaz. Bu şekilde sadece kaynamakta olan suyun üzerine soğuk su ilave edersiniz. Ateşi kısmadığınız ya da söndürmediğiniz sürece o su eninde sonunda tekrar kaynayacaktır.

Uluslarası pazarlarda, yani ticaret vs de TL kullanılmadıkça doların değeri yine artacaktır, adamlar Türk ama şirketler arasındaki para dolar üzerinden. Bizzat stajyerlik yaptığım uluslararası lojistik sektöründe para birimi dolar olarak geçmekte, asıl bunun önüne geçersek işler değişecektir ama bu olmadıkça yükselir de yükselir.

Türkiye parti seçiminden sonra Dolar düşecek dendi, düşmedi. Yeni yıldan sonra düşecek dendi, düşmedi. Dolar bozdurularak düşürülmeye çalışıldı, düşmedi. Piyasaya döviz sürüldü, düşmedi. Merkez bankası milyarlarca Dolar sürdü piyasaya, düşmedi.

Dolar evrensel olarak değer kazanıyor, evet ama en çok TL karşısında değer kazanıyor/TL Dolar karşısında değer kaybediyor. Buna ne derseniz deyin. Döviz bozdurarak, döviz işleterek Doların düşmesine engel olunamaz. Bu şekilde sadece kaynamakta olan suyun üzerine soğuk su ilave edersiniz. Ateşi kısmadığınız ya da söndürmediğiniz sürece o su eninde sonunda tekrar kaynayacaktır.
Doların ve Tl'nin gücü belli. 2002 den günümüze kadar, son 2-3 yıla kadar paramız bu kadar değer kaybetmemişti. Paramızın değer kaybetmediği döneme baktığımda gördüğüm tablo, 12 yıl gibi bir süre boyunca her dediğini yaptığımız adamların ağzımıza bir parmak bal çaldığını görüyorum. Tabi uzun vadede kendimize zarar veren işler yapıp başkalarının ekmeğine yağ sürerek paramızın suni değerini satın almıştık.
Bu gün ise biraz daha doğru bir yoldan gittiğimiz için paramızın gerçek değerini görüyoruz. Yani kafamızı kumdan çıkardık diyorum ben bu olaya.
Maddiyat olayını kısa vadede geçici olarak düzeltmek yerine, gerekli çalışmalarla uzun vadede kalıcı olarak düzeltmeyi tercih etmek gerekiyor. Kimse kimsenin ağzına bir parmak balı bile babasının hayrına çalmıyor.
Yani demek oluyor ki evetinden hayırından seçiminden partisinden bilmemnesinden değil Suriye'ye girdik diye oldu. Oy vermediğim adama diyorum ki para dibini de görse devam et. Suriye'ye niye girdin değil zamanında Irak'a niye girmedin diyorum.

Böyle konulara denk geldikçe üzülüyorum ya. 10 TL olacak yakında.
1685106224831.png

Ah ulan hayat....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı