Dolar kuru 19.30 TL'yi gördü!

15-16TL civarına inebilir hükumet değişirse normalde gerçekten 18 TL olsaydı kur (baskılama yapmadan düz 18TL) 12-13 civarına düşerdi. Ülkede depremden önce para kaybının en büyük sorunu kesinlikle siyasidir.
Hükümet değişince Doların düşeceğini düşünmüyorum. Düşse dahi bu düşüşün bizim alım gücümüze bir katkısı olmayacak. YTD.
 
Bunun sebebi nedir peki? Sizce neden en az 25 tl seviyelerinde olması gerekiyor?
ABD devamlı faiz arttırıyor o yüzden. Adamlar afganistan savaşı zamanında virüs zamanında bol bol bastı yeşil doları şimdi geri çekmeye çalışıyorlar. Bakma şuan kuru korumak için dolar yakıyorlar ama nafile. Bu krize para dayanmaz. Etin kilosu 300 lira olmuş.
 
Bunun sebebi nedir peki? Sizce neden en az 25 tl seviyelerinde olması gerekiyor?
Şu anda DÇM'nin borcu 85 milyar Dolar, depremin maliyeti 100 milyar Dolar civarında. Bunlar sadece seçim sonrasında ödemeye başlayacağımız ilk paralar. 2019 (Ocak Şubat ayı için) da -5 milyar Dolar olan dış ticaret dengesi 2023 de -26 milyar Dolara yükseldi. Dolar her 1 TL arttığında ülkemize maliyeti 280 milyar TL. Bunları göz önünde bulundurursak seçimden sonra kim gelirse gelsin Doların hızlı bir artış göstereceğini düşünüyorum. Yatırım Tavsiyesi Değildir.
 
Tam sayı olsa da rahat hesaplasak... Şaka bir yana zaten seçimden sonra manyak fırlayacak. Alacağınız bir şey varsa acele etmenizi öneririm. Şu an hükümet zamları olabildiğince az yapıyor seçimde zararları olmasın diye. Eğer ki Cumhur ittifakı kazanırsa dolar 35-50TL arasında gezer. Millet ittifakı kazanırsa yine 25-30'lara çıkar. Yine zam da gelir ama en azından artık güvenebiliriz hükümete. Tabii onu da gelecek gösterecek. Malum şahıs kazanırsa vay halimize işte.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı