Dolar ne zaman düşer?

SkyHookMan

Decapat
Bu Dolar paşa ne zaman düşecek? Bu virüs zamanı kimsenin umurunda değil ama ben umursuyorum. Dolar Paşa çıkar 6'ya Euro ağa çıkar 7'ye. Biz nasıl kullanalım liramızı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Düşük bir ihtimal ama doların düşmesi için ABD'deki olayların tüm eyaletlere(50) yayılması lazım, ancak bu düşük bir ihtimal, polisin gücü tükenip her ne kadar kaçmaya başlasa da ordunun kaçmasını beklemeyin.

Sonsuz para basmayı bile düşünüyorlar, ne kadar gerekirse diye.
Amerikan Doları'nın sadece %2'si kağıt. Geri kalanı dijital. Amerika'da para basmak şöyle oluyor:
-Amerikan Hükümeti hazine için FED'den para istiyor.
-FED ise karşılığında hazine bonosu istiyor. Hazine bonosunu hazine hissesi gibi düşünebilirsiniz.
-Amerikan Hükümeti bu işlemi onaylıyor.
-FED parayı basıyor.
-Amerikan Hükümeti ve FED dolarla hazine bonosunu takas ediyor.
-Amerikan Hükümeti bu parayı banka hesabına yatırıyor. Zaten fırtına bundan sonra kopuyor.
-Diyelim ki 10.000.000.000 dolar var. Yatırılan bu doların 9.000.000.000 doları banka hesabına geçiyor ancak paradan eksilme olmuyor. Böylece 19.000.000.000 dolar oluyor. Bu işlem böyle uzayınca neredeyse 1000 dolardan 1.000.000 dolar oluyor. Ancak bu paranın dijital olduğunu unutmayın.

İşte bu sayede parayı zibilyona katlıyorlar.

Doların düşmesi bence o kadar da önemli değil; sizin bizim paramızın güçlü olması gerek.

- Ülkemizdeki Türk lirasının değer kazanması gerek.
- Türkiye'nin üretim yapan bir ülke haline gelmesi gerek.
- Türkiye'nin dışa bağımlı olmaktan kurtulması gerek.
- Türkiye'nin yeni fabrikalar açması gerek.

Üzülerek yazayımda arkadaşlarım ne demek istediğimi anlayınız;
Dünya haritasında yerini zor bulabileceğimiz bir yer.
1 Papua yeni yine kinası eşittir.
2, 01 Türk lirası

Dosya Ekleri

• papua yeni gine.jpg
    papua yeni gine.jpg
    220,2 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
Doların düşmesi bence o kadar da önemli değil; sizin bizim paramızın güçlü olması gerek.

- Ülkemizdeki Türk lirasının değer kazanması gerek.
- Türkiye'nin üretim yapan bir ülke haline gelmesi gerek.
- Türkiye'nin dışa bağımlı olmaktan kurtulması gerek.
- Türkiye'nin yeni fabrikalar açması gerek.
"Herkesin el ele tutuşması ve hayatın bayram olması" şartını da eklerseniz tam olacak.

Yapılması gereken şeyler imkansız değil ancak şu anki sistem ile çok zor.

Haksızlığın, cinayetlerin, tecavüzlerin hatta hayvana tecavüzlerin olduğu, fakir tabakanın vergiler yüzünden her gün dahada fakirleştiği fakat zenginin her gün biraz daha zengin olduğu, torpilin ülkenin her alanına yayılması bazı şeylerin göz göre göre yapılıp sessiz kalınması gibi durumlar varken kimse bu topraklardaki ekonominin düzelmesini beklemesin.

Ekonomi herşeyden önce güven meselesidir, bunu bütün ekonomistler söyler. Daha TR vatandaşları liraya güvenmiyorda herşeyini dolara altına basıyor. Üretim desen yok, düzgün bi ekonomi politikası desen yok, her şey lafta.

Daha denecek, yazılacak binlerce cümle yazarım burda size ama yazamıyorum üşendiğimden değil, onuda elimizden aldıklarından...

Düşse de eski zamanlara ne olursa olsun dönmez. Olsa olsa 6.10 civarına düşer geri dönüşü olmayan noktaya ulaşmış durumda dolar.

Bu dolar paşa ne zaman düşecek? Bu virüs zamanı kimsenin umurunda değil ama ben umursuyorum. Dolar paşa çıkar 6'ya Euro ağa çıkar 7'ye. Biz nasıl kullanalım liramızı?

Bu çok siyasi cevap olur o yüzden yazamasak daha iyi olur bu hükümetle imkansız ötesi ve böyle daha da artarak devam edecek maalesef güzel şeyleri yaşamamız için güzel şeyleri yok edenleri yok etmeliyiz başka her şey oyalamaca avundurmaca cevap olur ülkenin bütün kaleleri zapt edildi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı