Doların düşüşü devam eder mi?

• Konuyu başlatan EvrenX
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 1.649
Tahmin etmek zor falan değil kahinler ekibinin kurucusuyum ben kardeşim sihirli küremle konuştum düşmez dedi iyi mi? Gitti mi stresin?

Neden kötü olur acaba hocam?
Hocam belki düşüncem yanlış olabilir ama vietnam misali. Samsung Vietnam parası değeri çok düşük diye üretimi yatırımı oraya yapıyor. Hatta zamanında böyle bir haber düşmüştü:

Eğer dolar çok düşerse yurt dışına ihracatımız zorlaşır alan olmaz. Bu yüzden ülkeye giren döviz miktarı azalır. Yatırımlar azalır. Buda uzun vadede bize zarar verir.

Telefon bilgisayar için uzun zamandır takip ediyorum bu yıl bence 7'nin altını görebiliriz ve yakın zamanda altın aldım yazın ağustos ayı gibi yükseliceğini düşünüyorum altının 450 civarlarında alınması tercihimdir ben 465 e aldım ama bekliyorum.
Tabiki bu benim görüşüm pek dikkate alınmasını tavsiye etmem

Ooo dolar düştü ehonomi iyi dayılarımız sahalara inip dolar alıp yine patlatır diye.
5 e kadar fena değil 5 in altını Allah göstermesin 15 yaparız.
İnsanların dolar satın almasıyla kur fiyatları oynamaz dostum. Türkiye'nin ürettiği hiç bir şey olmadığı için zaten dolar bu kadar yüksek.

Ocak sonuna kadar böyle devam eder sonrasında yatırımcılar gitmeye başlar ve yine yükselmeye başlar. Ha bir de yaptırımlar zaten kapıda o yüzden kısa vadede düşecek olsa da uzun vadede aşırı yükselecek.

Ülkenin ürettiği, ihraç ettiği çok ciddi ürünler yok. İthalat ve dış borç her geçen gün artıyor. Ülke içi işsizlik giderek artıyor, çalışanlar içerisinde asgari ücretli oranı giderek artıyor, ekonomi giderek bozuluyor. Doların düşüşünün kalıcı olması zor bu durumda.
Eğer dolar çok düşerse yurt dışına ihracatımız zorlaşır alan olmaz. Bu yüzden ülkeye giren döviz miktarı azalır. Yatırımlar azalır. Buda uzun vadede bize zarar verir.
Dolar 7-8 sene önce 1.5 seviyelerinde iken bence bahsettiğiniz ihracat zorluğu gibi problemler yaşanmıyordu. Bu bence geçerli bir bahane değil. Ülke ucuz olduğu için gelecek yatırımcıdan hayır geleceğini düşünmüyorum. Önemli olanın kaliteli, ihraç etmeye değecek ürünler ve doğru yatırımlar ile ülkeye döviz sokmak olduğunu düşünüyorum.

Elbette ekonomi bilgim oldukça sınırlı, naçizane görüşüm bunlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı