Dolby Atmos alınır mı?

Çok da bir fark olmuyor açıkçası.

Onun yerine EqualizerAPO ile kendi zevkinize göre ekolayzer yapmanız daha faaydalı olacaktır. VoiceMeeter gibi destekleyici uygulamalar ile de sesi arttırabilirsiniz.

Aynı uygulamalar ile mikrofonunuzu da ayarlayabilirsiniz.

Deneyceğim hocam, teşekkür ederim.

FxSound için bonus ön ayarlara da bakın arkadaşlar.

Bonus

Şu an bilgisayarımda yüklü :)

Dolby Atmos'u kuru kuruya aktif etmek pek fayda saglamiyor. Yani sagliyor ama zarar bile saglayabiliyor. Cunku biraz boguk. EQ profili olusturmak daha iyi sonuç veriyor. Duzgun profil olusturursaniz tatmin ediyor. Ama yazilim bir yere kadar, cop kulakligi HiFiman Ananda yapmaz yani :D

Bu kadar detayla uğraşamam ben hocam :D deliririm ben hahah.
Sadece ön ayarları kullanıyorum.

Programın kullanımını çözemedim hocam, açar mısın?

1.elden test etmiş biri olarak şunu söylemek istiyorum. Eğer kulaklık ve onun bağlı olduğu cihazın ses kartı iyi değilse çok bir fark almıyorsunuz fakat eğer bunlar kaliteli ise gercekten fark eden bir performans oluyor.

Ben de JBL C100 SI kullanıyorum kulaklık olarak, Galaxy A13 kullanıyorum telefon kısmında. Samsung'un "ses kalitesi" bölümünde ücretsiz var Dolby Atmos zaten.

Müzik kısmında sesleri çevreliyor, tek bir yerden ses alıyormuş hissi gidiyor. Sesleri de bayağı toparlıyor. Ucuzsa alıp kullan, farkı hissedersin müzik kısmında açıp kapatınca.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230212_070808_Sound quality and effects.jpg
    Screenshot_20230212_070808_Sound quality and effects.jpg
    29,3 KB · Görüntüleme: 67
  • Screenshot_20230212_070821_Adapt Sound.jpg
    Screenshot_20230212_070821_Adapt Sound.jpg
    71,8 KB · Görüntüleme: 73
1.elden test etmiş biri olarak şunu söylemek istiyorum. Eğer kulaklık ve onun bağlı olduğu cihazın ses kartı iyi değilse çok bir fark almıyorsunuz fakat eğer bunlar kaliteli ise gercekten fark eden bir performans oluyor.
Ahım şahım bilgisayarım yok hocam.
dediğim gibi sadece JBL C100SI var.
Ben de JBL C100 SI kullanıyorum kulaklık olarak, Galaxy A13 kullanıyorum telefon kısmında. Samsung'un "ses kalitesi" bölümünde ücretsiz var Dolby Atmos zaten.

Müzik kısmında sesleri çevreliyor, tek bir yerden ses alıyormuş hissi gidiyor. Sesleri de bayağı toparlıyor. Ucuzsa alıp kullan, farkı hissedersin müzik kısmında açıp kapatınca.
Xiaomi Redmi Note 8 Pro kullanıyorum hocam.
Müzik için Deezer kullanıyorum.

Hiçbir fark yok deneme sürümü zaten tam sürümü denemeni sağlıyor, filmlerde de Dolby filmin kendi ses dosyasıyla ilgili bir şey, Dolby destekli bi ses uzantısı .DTS olan bi filmi izlerken Dolby Atmos uygulaması yoksa da zaten Dolby duyuyor oluyorsun kodekten dolayı. TV'de veya blu-ray oynatıcıda Dolby Atmos programı yok ama kodek desteği var ve filmlerde gayet güzel çalışıyor. Dolby Atmos uygulaması işin aslında sadece ekolayzer ve sanal surround, başka bir şey değil.
.DTS mi? Dolby, Dolby Digital, Dolby TrueHD kullanır filmlerde. DTS farklı bir şirketin. Başka bir şeyden bahsediyorsaniz açıklayabilirsiniz.

Ayrıca, Dolby Atmos da AC4 olarak adlandırlıyor. E-AC-3 olarak da görebilirsiniz.

Son düzenleme:

DTS Dolby'yle aynı görevi yapar, DTS müzikler herkese daha çekici gelir çünkü kağıt üstünde daha yüksek kbps görünür. Dolby Atmos zaten DTS'nin FLAC'ı gibidir kağıt üzerindeki kaybı dinleyici hissetmez bile. İkisini de yıllardır Dolby olarak anarım ve bunda hiçbir sıkıntı görmem.

Windows Spatial Audio nedir hocam?

Windows'un Dolby'si, yine bi surround ses teknolojisi. Windows Sonic for headphones olarak da geçiyor ama zaten ismi önemli değil hepsi kulağa aynı geliyor kağıt üstünde çok fark var gibi görünse de.

DTS Dolby'yle aynı görevi yapar, DTS müzikler herkese daha çekici gelir çünkü kağıt üstünde daha yüksek kbps görünür. Dolby Atmos zaten DTS'nin FLAC'ı gibidir kağıt üzerindeki kaybı dinleyici hissetmez bile. İkisini de yıllardır Dolby olarak anarım ve bunda hiçbir sıkıntı görmem.

Windows'un Dolby'si, yine bi surround ses teknolojisi. Windows Sonic for headphones olarak da geçiyor ama zaten ismi önemli değil hepsi kulağa aynı geliyor kağıt üstünde çok fark var gibi görünse de.
Bence mantıklı değil, neden derseniz, ikisi aynı markanın ürünü dahi değil. Ayrıca, DTS dediğiniz bir kodek ayrıca. Bu yüzden de karışıklık olabilir. Müzik kısmında da DTS pek kullanılan bir kodek değil. Genelde DTS sese ancak konserlerin Bluray'lerinde denk gelirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı