Domain ve Hosting nereden alınmalı?

Halil1905

Kilopat
Katılım
22 Ocak 2016
Mesajlar
5.753
Makaleler
9
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar kendimi HTML ve CSS alanında geliştirdim ve kendime ait bir site oluşturdum şimdi bu "Domain" ve "Hosting" işleri nasıl oluyor ve nereden alınmalıdır ?
 
Benim tercihim markum.net oluyor. Daha ucuz paketlere guzel.net.tr var. Dediğin gibi domain yani alan adı ve host satın alman gerekiyor. Sonra site dosyalarını FTP'ye yüklüyorsun. Bu kadar :) En düşük 100 MB'lık depolama alanı senin için yeterli olacaktır
 
Google'da arama yaptığınızda karşınıza birden fazla sunucu barındırma işini yapan şirket çıkacaktır, ama hepsinden alınmaz tabii. Daha önce hiç alışveriş yapmadım ama çevremde ve internette gördüğüm kadarıyla Natro'yu seçenler çok, istersen bir göz at.
 
Eğer karşılayabileceksen DigitalOcean ile başla. Karşılayamam dersen Ihs, Aysima ve GoDaddy şimdilik senin için yeterli. Diğer yandan düşük çaplı firmalardan alacaksan önce şikayetleri oku ondan sonra kararını ver ve almadan önce alacağın hizmetin sana yetip yetmiyeceğine iyice emin ol.
 
Kesinlikle godaddy önermiyorum. Sitemde yalnızca bir uygulamamın admin paneli var yani ne aktif trafiği var ne bir şey ona rağmen bazen sitem geç açılıyor. Üstelik çoğunlukla panele dahi giremiyorum, sayfa hep yükleniyorda kalıyor. Ayrıca destek ekibine yalnızca telefon ile ulaşabiliyorsun, email yada ticket gibi bir alternatif yok bunlarıda dikkate almalısın.
 
Hosting olarak bilemem ama Domain'imi GoDaddy'den oldukça ucuza aldım. Fakat bir yıldan sonra fiyatlar tuzlu maalesef. Domain'ini GoDaddy'den alıp, bir yıl sonra başka bir yere transfer edebilirsin.

Hosting kısmında önerim olamayacak ama @JoyMii arkadaşın yorumuna bakarsak Hosting'i de başka bir yerden alman yararına olacak gibi görünüyor.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı