Donanım Arşivi Epic sistem alınır mı?

Bu sistemden bahsediyorsunuz sanırım. :) 5700, rakibi 2060'ın yanında güç tüketimi ve fiyat/performans açısından düşündürücü bir konumda olsa da gayet tercih edilebilir bir kart. Sistem genel olarak dengeli toplanmış, bence alınabilir evet. Güç kaynağı ne diye bakmak lazım sadece.

sitede neredeyse hiç bir şeyi istediğim gibi özelleştiremediğimden inventusta şöyle bişey yaptım bunun hakkında ne düşünüyorsunuz ?
1580836797752.png

Güzel fakat yakın bütçeye farklı sistem düzenlenir... SSD yetersiz kalmış. Kasa hava akışı çok iyi değil.

Bu sistemi 7000-7150TL gibi bir fiyata topladım. Her açısından eksiksiz diyebilirim. Anakartı en iyi modellerden birini seçtim. Sen dilersen anakarttan kısıp işlemciye verebilirsin. Fakat şimdiden uyarayım bu önerdiğim sistem 2K oyunculuk için birebir. 1080P'de bazı oyunlarda dar boğaz yapabilir. Fakat aşırı ileri dönük bir sistem. Yani yukarıdaki 2060'lı kasaya 6600TL vereceğine buna bu parayı verip 2070 Super'li bir sistem toplaman kat ve kat daha iyi emin ol. Umarım yardımcı olmuşumdur. Bundan 1 sene sonra eğer monitörün 1080P ise değiştirirsin. Çok fena keyfini çıkarırsın :) . Arkadaşlar da öneri yapsın fakat elimden geldiğince F/P canavarı oluşturmaya çalıştım. Altını çiziyorum 1080P'de bazı oyunlarda darboğaz yapabilir. Tam olarak 2K canavarı :) . Paran şuan hazırsa attıklarımı al ve en azından 5-6 sene arkana yaslan :) .

Avantajları ;

1) Anakart B450 serisinin en iyi 2. kartı denebilir. (100TL farkla Tomahawk seçebilirsin.)
2) Ekran kartı 2070 Super> 2070 > 2060 Super > 2060 şeklinde gidiyor. Bizim modelimiz 2070 Super. Yani attığın sistemle performans açısından dağlar kadar fark var :) .
3) Depolama olarak 240GB tercih edilmiş. Ben 480GB ve F/P SSD'si önerdim. Sorun yaşayanı gördüm diyemem.
4) Kasa F/P kralı denebilir. Mesh panel dendiğinde ilk 5'e girer diyebilirim. Kasa olarak hava akışı üst düzey. (Bundan 3-5 ay sonra dilersen fanları daha kaliteli (Corsair RGB.) değiştirebilirsin.) Üzerindekiler gayet yeterli fakat...
5)Yine F/P güç kaynağı kullandım. Forumda kullanan moderatörlerimiz mevcut. Memnun olmayan yok diyebilirim.
6)Kendi kullandığım RAM'leri önerdim. Ufak bir overclock ile 3400 veya 3600Mhz çalışıyor rahatlıkla. (Şans unsuru var tabi.)
7) İşlemciyi istediğin zaman upgrade edebilirsin. (Rahat besler. :) )

Dezavantajları ;

1) 1080P'de işlemciyi de zorlayan oyunlarda darboğaz yapabilir. Her oyunda demiyorum. 10 oyunun iki veya üçünde darboğaz yapabilir. Doğal olarak bu işlemcinin 1080P'de bu ekran kartını sağlıklı beslemesi pek mümkün değil. Fakat 2K için fazlasıyla ideal. 1080P'de üzmez diyebilirim. Dezavantaj sayılır mı? Bilmiyorum :) . Sonuçta sistem 2K için. Fakat 1080P'de oynanır... (Bütün ayarları sonuna kadar açarsan :).)

Başka dezavantajı yok. Eğer olduğunu söyleyen varsa buyursun. :)

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Yani bu para bende olsa toplayacağım sistem üç aşağı beş yukarı bu olurdu :) . İyi günlerde kullan.

NOT : Monitörün yoksa ve monitör de alacaksan 2K monitör ile alabileceğin en F/P sistemlerden biri diyebilirim :) . Darboğaz olayı kafana takılırsa onun için ayrı bir konu açarsın :) .

Son düzenleme:
Pahalı. Masaüstüne geçince sistem öneririm...
bekliyorum önerinizi
Güzel fakat yakın bütçeye farklı sistem düzenlenir... SSD yetersiz kalmış. Kasa hava akışı çok iyi değil.

Bu sistemi 7000-7150TL gibi bir fiyata topladım. Her açısından eksiksiz diyebilirim. Anakartı en iyi modellerden birini seçtim. Sen dilersen anakarttan kısıp işlemciye verebilirsin. Fakat şimdiden uyarayım bu önerdiğim sistem 2K oyunculuk için birebir. 1080P'de bazı oyunlarda dar boğaz yapabilir. Fakat aşırı ileri dönük bir sistem. Yani yukarıdaki 2060'lı kasaya 6500TL vereceğine buna bu parayı verip 2070 Super'li bir sistem toplaman kat ve kat daha iyi emin ol. Umarım yardımcı olmuşumdur. Bundan 1 sene sonra eğer monitörün 1080P ise değiştirirsin. Çok fena keyfini çıkarırsın :) . Arkadaşlarda öneri yapsın fakat elimden geldiğince F/P canavarı oluşturmaya çalıştım. Altını çiziyorum 1080P'de bazı oyunlarda dar boğaz yapabilir. Tam olarak 2K canavarı :) . Paran şuan hazırsa attıklarımı al ve en azından 5-6 sene arkana yaslan :) .
montajla uğraşmak istemiyorum kendim yapabileceğimi de pek düşünmüyorum doğrusu hemde attığınız sistem bütçemi bayağa bir aşıyor 7200 tl gibi bi fiyata geliyor benim bütçem 8000 6500 e pc kalanınada monitör almayı planlıyorum attığım sitemde ssdyi bilerek öyle seçtim sitede yoktu ayrıca sonra samsung ssd alıp değiştiricem internetteki yorumlara görede kasa gayet iyi bir kasa gibi duruyor okadar sıkıntı olacağını düşünmüyorum

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı