Donanım Arşivi'nin yeni forumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dostum cidden hiç bir şey anlamıyorsun. Tüm konu benim düşüncem ile alakalı gibi konuşuyorsun veya öyle zannediyorsun. Konunun başlığını okuyup tekrar yazdıklarına bakmanı öneririm.
Senle derdim yok benim dostum. Çoğu kişinin dalga geçer gibi yorumlara gülücük atması (sen de dahil) biraz zoruma gidiyor. Bu yapılan zaten direk saygısızlık. Fikrini paylaştığını söylüyorsan diğer fikirlere de saygılı olmalısın.
 
Beyler kusura bakmayın ancak biraz ego yapıyorsunuz. Reddit'te takılanların girdiği bir ego vardır bilir misiniz bilmiyorum "ben çok elit yerde takılıyorum", "siz hala bu siteleri kullanıyor musunuz ya Reddit varken?" gibi egoları vardır. Siz de bunun aynısını yapıyorsunuz, "Technopat'ta takılıyorum Türkçeyi iyi kullanıyorum" gibi saçma sapan egolarla kendinizi büyütüyorsunuz.

Bu ego yüzünden de diğer teknoloji kanallarını aşağılıyor ve dalga geçiyorsunuz. Donanım Arşivi kanalını çok fazla izlemedim, en fazla 2-3 videosunu diyeyim ancak bu adama haksızlık yaptığınızı düşünüyorum. Laf atabilmek, yaptığı işin kötü olduğunu gösterebilmek ve kanıtlayabilmek için yorum yapıyorsunuz, başka bir amacınız yok.

Taraf tutmaya gerek yok, o forumda da takılın, bu forumda da takılın bunun nesi kötü arkadaşlar? Amacımız yardım etmek, bilgi paylaşımı yapmak, öğretmek veya öğrenmekken bu neyin egosu? Ben şahsen o siteye de üye olur orada da insanlara yardımcı olurum, tabii temayı değiştirmeleri lazım biraz vasat duruyor maalesef :D
 
Abdullah Hacıgül denen arkadaşa bir türlü ısınamadım. Bu sebeple forumuna da uğrayacağımı sanmıyorum. 🙂
 
Uğrayacağımı sanmıyorum. Youtube videolarını izlerken, reklam tadında geçen konuşmaları gereksiz bayıyor. Forum üzerine uğraşacak bir yapıya da sahip olduğunu pek sanmıyorum. Özellikle Shift detele forumu gibi olacağını düşünüyorum. İlk başta heves eden arkadaşlar, ortalıkta kimseyi bulamayınca yavaş yavaş bırakacaklardır.

Technopat sosyal arayüzüne, Türkçe dil kullanım olayına alışınca başka foruma gitmek zorluyor. Donanım haber denemiştim. Arayüz karmaşıklığı, okunaksız Türkçe filan hiç çekilmiyor. Zaten siyaset konularını görünce, canım sıkılıyor. Biraz yaşadığım ülkenin gündeminden çıkmak için, bu tarz forumlara geliyorum. Twitter, eksisözlük tadında olması canımı sıkıyor.

Bu arada buranın cezalarına laf atanlar olmuş. Xenforo 2.0 geçince, bizden öneri almak için konu açılmıştı. Cezalar hakkında çok şikayet eden gördüm. Sonra uyarıların günlük yerine, saatlik olabilirse çok daha iyi olacağını söyledim. Bu konu hakkında Xenforo forumların da araştırıp, sırf forum kitlesi için değişikliğe gittiler. Bu değişikliğe gidilmese, ceza aldığınız da bir gün foruma giremiyordunuz. Bu sistem forumu çok seven insanları bile soğutabiliyordu. Rahatsız olduklarınızı, güzel bir dille belirtirseniz. Uygun olabilecek önerilere de her zaman açıklar.
Bence ceza alan küçük arkadaşlarımız, şu anda gereksiz bir sinir ile Technopat dışı platformlar da isyan ediyorlar. Forum yetkililerinin, kullanıcıları bilerek cezalandırmak istediğini söyleyen kişiler var. Eğer yaptığınız yazım yanlışları, fazla değilse uyarı verip geçiyorlar. Belki çok mesajım var diye bana kıyak geçtiklerini düşünebilirsiniz. Ama ben öyle bir şey yapacaklarını pek sanmıyorum.
Screenshot_1.png
Ayrıca Türkçe kullanımından aldıkları cezalara laf yapan tayfa, bizim gibi insanlardan daha fazla Milliyetçi duyarı kasıyorlar. O ise ayrı bir garibime gidiyor.
 
Hikayelerde bizim bahsettiğimiz şeylerden alakasız şeyler söylüyor. Foruma laf eden yok burada. Ben yazım kurallarını eleştirdim, tüm forumu değil. Emeğe de saygısızlık yapılmıyor burada. Dediğim gibi bir kuraldan başka bir şeye eleştiri yapmıyoruz. Konular okunabilir, anlaşılabilir olursa tabii ki bende gelirim.

@Fatalis ne egosundan bahsediyorsunuz hocam, benim forum hayatım yok. Bu forumdan başka yerde üyeliğim falan da yok. Bu forumda olduğum içinde hiç kimseye artistlik taslamadım. Konunun hepsini okumamışsınız sanırım. Biz forumu kötülemeye çalışmıyoruz.
 
Bir çok forum dolaştım ama en çok yardım bulabildiğim forum Technopat olsun gerek kuralları gerek ise kullanıcıların yardım severliliği burayı seviyorum. Uzun bir süre de burada kalacağım gibi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Açıldığında Türkiye'deki sayılı teknoloji forumlarından birisi olacağından eminim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Açıldığı gibi üye olacağım, bazen burada bazen orada takılırım. Bence sizde gelin, bu forumda bulunan kültürümüzü yaymaya çalışırız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Valla donanım arşivinin bütün videolarını beğenerek izliyorum. Forum açmakta geç bile kaldı. Bence güzel bilgiler verecek, eminim bundan. Technopat'ı da beğenerek izliyorum valla, güzel sistem incelemeleri var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı