Forumun isminin "Technopat" olmasi, Turkce gramer kurallarinin uygulanmamasi icin bir sebep degil.
Buradaki amac, bence, forumun iceriginin kaliteli olmasini saglamak. Zaten teknoloji merkezli bir calisma yapip da Ingilizce kelime kullanmamak mumkun degil. "Coil Whine" meselesini nasil tarif edeceksiniz? "Bobin Zirlamasi" mi?
Kullanici sayisinin artmasi, her forum icin guzel bir seydir. Ancak kalitesiz icerik ureten, ne dedigi anlasilmayan kimseler olacagina hic olmasinlar yaklasimi herkesin goze alabilecegi bir sey degil. Bu sebeple takdir ediyorum ben buradaki insanlarin vizyonunu.
DH, teknolojik altyapisi yetersiz; surekli hata verebilme ihtimali bulunan, kullanicilarin bilgisiz, saygisiz, tarafli ve yanlis yorumlarina herhangi bir duzenleme getirememis bir "reklam" platformu. Herhangi bir reklam onleyici eklenti kullanmadan ziyaret etmeniz iskencedir.
Ben isim geregi mecburen Ingilizce klavye kullaniyorum. Dolayisiyla bu mesaj da dahil olmak uzere her mesajimda Turkceye has bazi harfleri yazamiyorum. Ancak dil bilgisi kurallarini ihlal etmiyorum. Su ana kadar bu konu sebebiyle hicbir uyari gelmedi bana. Cunku basta dedigim gibi, bu forumu ortaya cikaranlarin vizyonu despot bir sekilde her seyin Turkceye harfiyen uymasi degil, kuralci ve saygili bir cercevede Turkce dil bilgisi kurallarina uyularak teknolojik icerik uretebilen bir mecra haline gelmektir bence. Hatali mesaji alinti yapmak bile kurallara aykiri, zira hatayi coklamis oluyorsun.
Belirli bir yasin ustundeki kimseler icin dil bilgisi kurallarina uyabilmek zaten cocuk oyuncagi. Kendi ana dilinin kurallari ile 2 paragraf yazi yazamayan kimsenin forumda olmamasi beni yalnizca mutlu eder.