Donanım Haber Üyesi Olarak Bir Sorum Var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlk konuyu açan değil ama sonra konu altında fırsat bilen Ilgaz Bey en sık yapılan hataları yinelemiş durumda.

İnternet üzerinde insanlara donanım ve yazılım konusunda en berbat ürünleri tavsiye edenlere eleştiri yapmayanlar, gelip "Sosyal şöyle böyle" diyor! Ortalık çiftlik bank doldu sizin gibi kullanıcıların bu tavrı yüzünden.

Burada teknik olarak donanımlı, kuralları katı ve yüzde 92 oranında 18 yaş üstü olan bir platform var. Bilgisizce tekrarladığınız sözlerin hepsi külliyen yalan.

Kalitesizliğin yeşermesi için elinizden geleni yapıyor, doğru bilgi yaymak isteyen ve teknik meselelerle uğraşanlara resmen kin güdüyorsunuz. Ülkenin genel hali böyle oldu ne yazık ki. Dönüp bir ben ne yapıyorum diye kendinize ve çevrenize bakın. Kalitesizliği, bayağılığı alkışlayıp burada sonra eleştiride bulunmayın.

Yazık ya, buradan banlanıp gidenler DH'deki kitleyi zehirleye zehirleye ne hale getirmiş durumda. İyi ki atmışız engellemişiz bu toksik insanları. Bulundukları her yere zarar veriyorlar.

Son olarak: Bu kurallarda ve yönetimde her zaman teknik geliştirmeler olacak, hatalarımız giderilecek ancak kuralların ruhu ve temelleri, prensiplerimiz asla değişmeyecektir.
 
Bu siteyi tanıyalı 4-5 ay oldu. Türkçeye önem veren bir site. Belli ki düzeni var, sadece bu siteye bir kere sinir olmuştum o da eski hesabımda açtığım her konuda ban yiyordum ve 1 ay ban yemiştim.

Neyse çok önemli değil. Bir de DH foruma baktım. Yazıda anlatım bozukluğu çok yüksek, iki kelimeyi bir araya bazıları zor getiriyor. İşte Technopat burada buna önem veriyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu forumun tutumunu ben de başta eleştiriyor ve saçma buluyordum, hatta soğuyup uzaklaşmıştım. Ama bir süre sonra gördüm ki balık baştan kokar. Sıkı disiplin olmayan forumlarda forumun çok hızlı bir şekilde laubalileşmesi sorunu baş gösteriyor. Yüzlerce forumda aktif bulunmuş biri olarak söylüyorum bunu, nitekim bu forumların birçoğunun da sonu çöp yığınına dönüşüp kapanmak ya da dayanılmaz bir pislik yuvasına dönüşmekten başka bir şey olmadı. Ben de sonuç olarak artık daha çok burada takılmaya başladım. Çünkü burada toksik insanlar barınamıyor ve daha arınmış bir ortam var. Bu da BİLGİ PAYLAŞIMI kalitesini arttırıyor. Öbür türlü paylaşılan bilgi bilgi olmaktan çıkıyor çünkü.

Bu forum bu sıkı disiplinler sayesinde belli bir seviyeyi korumayı başarmış. Tutumları yalnızca imla konusuda değil, forumun her alanında geçerli. Başıboşluk yapamayacağınızı hissettiriyor. Örneğin kısıtlı bilgim ile birkaç kişiye sistem önerdim ve cevabımı güzelce aldım, hiç aklıma gelmeyecek perspektifler edindim. Benzer bir şey DH forumda olsaydı bunu edinemezdim. Çünkü disiplin yok, söylediklerini ve yaptıklarını kimsenin enforse etmeyeceğini biliyorsun.

Bu birçok gencimizin ağzına yapışmış "a**" hakaretini toplumdan silmeye çalışmaya benziyor. Birçoğunuzun yaşadığı ve yadırgadığı durum bu durumun ta kendisi. Bu hakareti birileri hayatınızdan zorla çıkarmaya çalışsa yine aynı tepkiyi verirdiniz. Bu konunun imla olması gerçekleri değiştirmiyor. Bizzat etrafımdaki insanlarda bunu denedim ve aforoz yedim.

Özetle, bu forumu sırf imla kurallarından dolayı insanları banlamaya yer arayan "kötüler" olarak görmek abestir. İmla, baştan kokan balığın en baştaki kokusudur yalnızca. Onlar da bu kokunun başlamasını önlemek istiyorlar. Bunda yanlış hiçbir şey yok.
 
Forumun isminin "Technopat" olmasi, Turkce gramer kurallarinin uygulanmamasi icin bir sebep degil.
Buradaki amac, bence, forumun iceriginin kaliteli olmasini saglamak. Zaten teknoloji merkezli bir calisma yapip da Ingilizce kelime kullanmamak mumkun degil. "Coil Whine" meselesini nasil tarif edeceksiniz? "Bobin Zirlamasi" mi?
Kullanici sayisinin artmasi, her forum icin guzel bir seydir. Ancak kalitesiz icerik ureten, ne dedigi anlasilmayan kimseler olacagina hic olmasinlar yaklasimi herkesin goze alabilecegi bir sey degil. Bu sebeple takdir ediyorum ben buradaki insanlarin vizyonunu.
DH, teknolojik altyapisi yetersiz; surekli hata verebilme ihtimali bulunan, kullanicilarin bilgisiz,saygisiz, tarafli ve yanlis yorumlarina herhangi bir duzenleme getirememis bir "reklam" platformu. Herhangi bir reklam onleyici eklenti kullanmadan ziyaret etmeniz iskencedir.
Ben isim geregi mecburen Ingilizce klavye kullaniyorum. Dolayisiyla bu mesaj da dahil olmak uzere her mesajimda Turkce'ye has bazi harfleri yazamiyorum. Ancak dilbilgisi kurallarini ihlal etmiyorum. Su ana kadar bu konu sebebiyle hic bir uyari gelmedi bana. Cunku basta dedigim gibi, bu forumu ortaya cikaranlarin vizyonu despot bir sekilde her seyin Turkce'ye harfiyen uymasi degil, kuralci ve saygili bir cercevede Turkce dilbilgisi kurallarina uyularak teknolojik icerik uretebilen bir mecra haline gelmektir bence. Hatali mesaji alinti yapmak bile kurallara aykiri, zira hatayi coklamis oluyorsun.
Belirli bir yasin ustundeki kimseler icin dilbilgisi kurallarina uyabilmek zaten cocuk oyuncagi. Kendi anadilinin kurallari ile 2 paragraf yazi yazamayan kimsenin forumda olmamasi beni yalnizca mutlu eder.
 
Bence Türkçe yazım kurallarına önem verilmesi çok güzel bir şey lakin cezaların direk ban olarak verilmesi çok ağır. Nerede hata yaptıysan göster, öyle cezanı ver. İnsanlar bilmediği bir hatayı öğrenmez ise tekrarlar.

Ülkenin öğretim düzeyine bakalım. 80M insanın ben yüzde 25'inden fazlasının yazım kurallarını bilmediğini düşünüyorum. Peki diye bilirsiniz okula gitsin orada öğrensin, biz öğretmen de değiliz okul da değiliz. O zaman da eleştirileri kaldıracaksın. Burası sosyal platform kurallar çerçevesinde insanlar eleştirisini yapar.

Türkiye'de en geniş kapsamlı forum ve bilgili bireyler donanım haber de var. Lakin ben editörlerin incelemelerini hiç sevmem. Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün parmağı olamazlar. Teknoseyir benim incelemelerini ve üyelerini beğendiğim en çok sevdiğim teknoloji sitesidir. Lakin maddi yönden iyi olamadıklarından içerikler kısıtlı ve geç gelmektedir. Diğer teknoloji sitelerini takip etmem.

Gelelim Teknopat Sosyal platforma buradaki arkadaşlardan tabii ki de çok eskilerde var lakin çoğunluk genç. Öğrenmeye aç, zıpır arkadaşlar takip ettiğim sitelere istinaden söylüyorum bunu. Benim özel eleştirimdir. Ben bu arkadaşları seviyor ve bildiğim konularda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. İnsanların sorunlarına odaklanır iken genellikle yazımda hata yapan birisiyim ve uzaklaştırma aldığım da sorunlar yarım kalmakta ve çözüm uzamakta özel ileti açın bari ya da yardım konularında daha duyarlı olun sorunlar ve çözümleri hızlı olsun benim şahsi düşüncem bu yöndedir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de yıllardan beri anlaşılamayan bir konu var. Kelimeleri hatalı yazdığınızda uyarı almıyorsunuz. Dil kurallarını ihlal ettiğinizde uyarı alıyorsunuz. Bilginize.

Haziran 2015'ten beri iki kelimeyi bir araya getiremeyen boş insanlara burada yer yok. Güle güle.

Eki Görüntüle 301557

Resimde teyp yerine "teyip" yazılmış ve kişi ceza almış. Siz algoritma yerine "alogritma" yazmışsınız. Büyük küçük kuralında ceza alınmış. Siz en kelimesini cümle ortasında "En" olarak yazmışsınız.

Amacım size karşı çıkmak değil. Sadece bu konuda özellikle takıntı derecesinde verdiğiniz öneme rağmen sizin bile hata yapabileceğinizi göstermek. Bu konuda olan tutumunuzu aşırı bulsamda destekliyorum. Ama yapıcı olmakta fayda var. Mesajı yazarken Microsoft Word'de olduğu gibi hatalı yazılan kelimelerin altı otomatik olarak çizilemez mi? Bir sistem entegre edilemez mi? :)
 
Son düzenleme:
Mesajı yazarken Microsoft Word'de olduğu gibi hatalı yazılan kelimelerin altı otomatik olarak çizilemez mi? Bir sistem entegre edilemez mi? :)
Böyle bir sistem zaten var. Yazı yazarken altı çizili olunca doğrusunu yazmaya çalışıyorum yine altı çizili ise Google'dan bakıp doğrusunu yazıyorum. Ceza almanız biraz da sizden kaynaklı. Ne yazdığınıza dikkat etmezseniz biraz araştırmazsanız ceza almanız gayet normal.

Adsız.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir sistem zaten var. Yazı yazarken altı çizili olunca doğrusunu yazmaya çalışıyorum yine altı çizili ise Google'dan bakıp doğrusunu yazıyorum. Ceza almanız birazda sizden kaynaklı. Ne yazdığınıza dikkat etmezseniz biraz araştırmazsanız ceza almanız gayet normal.
Eki Görüntüle 301650

Nasıl açılıyor peki?

Hatalı Türkçe kullanımından iki kez ceza aldım. Sicilim pek kabarık değil o konuda. :)
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı