Donanım Haber'de soyuldum

  • Konuyu başlatan er36po
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 25B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkese selam, konuyu yanlış yerde açtı isem çok özür dilerim. Başlıkta belirttiğim gibi ben Donanım Haber'de resmen soyuldum. Paylaşılan bir konu vardı, o konuda "performance" adlı linkler vardı. Ben o linklerden birisini tıklayıp indirip açtım. Sistemde virüs algılandı, ben silmeye çalıştım ancak beceremedim. Daha sonra Steam'dan bir uyarı geldi (fotosunu paylaştığım) ve daha sonra bilgisayarım kendiliğinden kapanıp açıldı ama bütün hesaplarım çalınmıştı. "ORİGİN", "STEAM", "MSN", Kredi kartı bilgilerim. Ben bunu üzerine Donanım Haber'e tekrar girmeye başladım ama oradaki hesabım da iptal edilmişti. Hesap adı er36po, ben tabi DH'de yeni bir hesap açtım. Başıma gelen olayla ilgili bir konu açtım ama açtığım konuyu yayından kaldırmışlar. Böyle bir durumda ne yapılır bilemiyorum. Sizlerden ricam bana yardımcı olun. ORİGİN, STEAM hesaplarımı nasıl alabilirim ? Herkese saygılar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Burada saçma olan durum para için takipçilerini mağdur etmeleri.
 
Bakın burada açtığım konuyu, benim adıma taşımışlar. En altta yeni kulanıcı olarak cevap yazmışım (battal36gazi):

donanım yöneticilerine,rica
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2 bin küsür liralık oyun, program, kredi kartı bilgilerin var. Sistemini koruyacak sağlam bir güvenlik yazılımı satın almıyor ardından veryansın ediyorsun. Güvenlik önlemlerini almazsan olacağı budur. Kim yaptı, hangi siteden ne oldu beni ilgilendirmez. Resmi sitesi dışında hiç bir uygulamayı indirmeyin. Bakın bu platformda resmi sitesi dışında yazılım paylaşıyor muyuz ?

Yapacağın tek şey savcılığa suç duyurusunda bulunman. Temiz bir sistemden de, elinde kalan tüm hesap bilgi ve şifrelerini değiştirmen.
 
Kredi kartıyla ürün aldığın, banka hesabı açtığın mail adresiyle, sosyal medya ve forumlarda kulandığın mail adresi aynı olmasın.
 
Kredi kartının kullanılmasını engelledin mi? Polise haber ver, kartının kullanıldığı yerdeki güvenlik kameralarından soyguncuların sicilini tespit edebilirler.
 
Bilgisayarınızda o kadar mühim bilgiler varken sağlam bir güvenlik yazılımı kullanmanız gerekirdi. Sitelere kayıt olduğunuz mail adresini kurtardıysanız şifremi unuttum yolunu izleyerek yeni bir şifre ya da şifre sıfırlama maili edinebilirsiniz.
 
Öncelikle geçmiş olsun. Virüs yazılımlarını da geçtim, kusura bakmayın ama virüslere davetiye çıkarıp buyur gel diyen sizin gibi kullanıcılar. Bilmediğiniz yada araştırmadığınız linklere güm pat çat dalıyorsunuz; sonrasında da her şeyim gitti diyorsunuz. İstediğiniz kadar sağlam, kaliteli ve orijinal virüs yazılımı kullanın bu tarz virüslü ıvır zıvırları indirip davetiyeyi kabul ettiğiniz taktirde hiçbir anti virüs sizi kurataramaz. Gece yatarken Windows'un kapısını ardına kadar açık bırakmışsınız gibi olur. Donanım Haber gibi sitelerden hiçbir şey beklemeyin, zira kim kime dum duma bir site.

- - - Güncellendi - - -

Siber suçlarla ilgilenen polis merkezleri var ilk önce oraya başvur. Sana herhangi bir belge verirlerse de (zaten seni yönlendireceklerdir) savcılığa suç duyurusunda bulun. İşin çok zor. Tekrar geçmiş olsun, daha dikkatli olman dileğiyle.
 
Hocam, çok zekisiniz. Benim pc'de 10,bin liralık program vs var! Ama ben 70-100 liralık virüs programını akıl edemicem:confused:
 
Öncelikle geçmiş olsun. Demek ki 10 bin liralık programın var ama adam gibi antivirüs programın yok.

Bu konuda herhangi bir yaptırımımız olamaz zaten. Yasal haklarına başvurman gerekiyor sadece.
 
Bir günlük cezanın ardından tekrardan merhaba. Arkadaşlar sevgili technopat yöneticilerinden biri bana engel koydu, o yüzden buraya dönüp kendimi ifade edemedim. Engel nedeni Türkçe kelimelerine uygun hareket etmemişim. Şimdi soruyorum size! böyle bir durumda siz olsanız ne yapardınız? Neyse kısa kesicem, donanım haber sağ olsun çalınan hesabımı bana geri kazandırdı, ama origin ve steam gitti.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı