Donanım mı yazılım mı okunmalı?

mey01

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Win 11 / B450 ASRock / Ryzen 5-5600 / RX 6700 XT 12 GB 192Bit / 16 GB DDR4 3200Mhz / Thermaltake S200 / 650+80 psu
Herkese merhaba. Ben Bilişim Teknolojisi okuyorum. Programlama yani C# yazılım programında az çok iyiyim ama çalışırsam daha iyi olacağımı düşünüyorum. Ayrıca Donanım dersleri de görüyoruz en yüksek bölüm derslerimden birisi Donanım ve ikisi arasında gidip geliyorum. Donanım yazılımdan eğlenceli ve daha merak uyandırıcı geliyor bana ama yazılımın önü daha açık diyorlar. Ben daha lise okuyorum ne olmak veya ne okumak istediğime karar veremedim. Bana bu konuda yardımcı olur musunuz?
Okuyan ve yorumda bulunan herkese şimdiden teşekkür ederim. :)

Donanım dediğin kürek kazma işidir. O işte yükselmek de zordur. Şirketleşmeden imkansız. Ama yazılım kariyeri yapanlar sadece uzmanlaştıkları alanda en tepeye kadar bile çıkarlar. Kurdukları şirketler de ağır hamle gerektirmeden büyüyebilir. En başarılı olanlar hep yazılımda oluyorlar. Özellikle şu sosyal medya furyasından görebilirsiniz. Donanım dediğiniz daha ciddi ve arka plan ister çünkü.

Herkese merhaba. Ben Bilişim Teknolojisi okuyorum. Programlama yani C# yazılım programında az çok iyiyim ama çalışırsam daha iyi olacağımı düşünüyorum. Ayrıca Donanım dersleri de görüyoruz en yüksek bölüm derslerimden birisi Donanım ve ikisi arasında gidip geliyorum. Donanım yazılımdan eğlenceli ve daha merak uyandırıcı geliyor bana ama yazılımın önü daha açık diyorlar. Ben daha lise okuyorum ne olmak veya ne okumak istediğime karar veremedim. Bana bu konuda yardımcı olur musunuz?
Okuyan ve yorumda bulunan herkese şimdiden teşekkür ederim. :)
Seveceğiniz işi yapın tabi beraberinde getirecekleride bilin ve hazırlıklı olun. Sonrasına dayanamam diyorsanız mantıklı olanı seçin 🙂

Turkiye'de donanim teknolojisi yok. En kral firma bile montaj yapiyor. Ama basarili yazilim sirketlerimiz var, tum yazilimin yurt icinde uretildigi. Ihracat gelirimizin ciddi kismini yazilim olusturuyor ulkece, ki yazilimda pek ileri degiliz.

Neyi seviyorsan onu yap ama gercekleri bil. EE okursan Turkiye de calisabilecegin iyi 3-5 sirket var yalnizca. O da kendi telefonunu bile yurtdisinda yaptiriyor. Senin de yurtdisina gidebilmen icin iyi okullarda okuman gerekiyor. Nvidia, Intel ya da AMD dr calisan bir suru Turk, Hint var. Kim iyiyse o aliyor isi. Ya da gidersin Hollanda'ya Philips'te calisirsin. Diger turlu Casper da montaj yapma durumu olabilir, tatmin etmez.

Lisedeyken bende bu şekilde ikilemde kalmıştım.donım hiç değişmeyen belli başlı parçalar içeriyor o yüzden standart belli bir süreden sonra sıkıcı gelmeye başlıyor ama yazılım sana sürekli yeni şeyler öğretir.sürekli yeni şeyler öğrediğin içinde soğumazsın.Birde donımı tamamen öğrenebilirsin ama yazılımı hiçbir zaman tam öğrendim diyemezsin.

Lisedeyken bende bu şekilde ikilemde kalmıştım.donım hiç değişmeyen belli başlı parçalar içeriyor o yüzden standart belli bir süreden sonra sıkıcı gelmeye başlıyor ama yazılım sana sürekli yeni şeyler öğretir.sürekli yeni şeyler öğrediğin içinde soğumazsın.Birde donımı tamamen öğrenebilirsin ama yazılımı hiçbir zaman tam öğrendim diyemezsin.
Doğru söylüyosunuz. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı