Donanım yükseltmek mi aksesuar almak mı?

kaganyaprakli17

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1524321022
Arkadaşlar Ryzen 7 3700X ve RTX 2080 Gaming X Trio bir donanıma sahip bilgisayar alırsam masa, xDrive koltuk, mousepad (belki 280Hz monitör alabilirim ama şu anda 144Hz monitöre sahibim) ve bazı aksesuarlar alabileceğim fakat yukarıda saydığım şeyleri almazsam (koltuk, masa vb.) Ryzen 9 3900X ve RTX 2080 Ti Gaming X Trio bir bilgisayar alabilirim. Yukarıda saydığım (koltuk, masa vb.) Ryzen 9 ve 2080 Ti alırsam 9 aydan önce alamam. Sizce hangisini yapmalıyım. Benim için önemli olan şu an ve 5 yıl içinde çıkan oyunları 2K Ultra'da oynayabilmek. Fazla oyun çeşidi oynamam GTA 6 çıkana kadar GTA 5 FiveM ve CS:GO oynarım şu anlık GTA 6 bu 5 yıl içinde çıkarsa 1080P veya 2K Ultra'da oynamayı çok isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Ryzen 7 3700X ve RTX 2080 Gaming X Trio bir donanıma sahip bilgisayar alırsam masa, xDrive koltuk, mousepad (belki 280Hz monitör alabilirim ama şu anda 144Hz monitöre sahibim) ve bazı aksesuarlar alabileceğim fakat yukarıda saydığım şeyleri almazsam (koltuk, masa vb.) Ryzen 9 3900X ve RTX 2080 Ti Gaming X Trio bir bilgisayar alabilirim. Yukarıda saydığım (koltuk, masa vb.) Ryzen 9 ve 2080 Ti alırsam 9 aydan önce alamam. Sizce hangisini yapmalıyım. Benim için önemli olan şu an ve 5 yıl içinde çıkan oyunları 2K Ultra'da oynayabilmek. Fazla oyun çeşidi oynamam GTA 6 çıkana kadar GTA 5 FiveM ve CS:GO oynarım şu anlık GTA 6 bu 5 yıl içinde çıkarsa 1080P veya 2K Ultra'da oynamayı çok isterim.
Bence önce sistemi al, eğer FPS oyunlarını profesyonel oynamıyorsan iyi bir kulaklığa falan gerek yoktur. 100 liralık klavye, 100 liralık mouse alırsan uygun olur senin için.

Sistemin iyi olduğu için upgradelemene gerek olduğunu düşünmüyorum. Çevre bileşenlerini değiştir, aldığın zevki daha yukarı noktalara taşır en azından.

Galiba ben de yanlış okudum 😀. Arkadaşın sistemi yok, 2 seçenek var ama ilk seçenek yine de bana daha makul geliyor.

Bence önce sistemi al, eğer FPS oyunlarını profesyonel oynamıyorsan iyi bir kulaklığa falan gerek yoktur. 100 liralık klavye, 100 liralık mouse alırsan uygun olur senin için.
K68,Void Pro gibi ekipmanlarımı önceden dizdim zaten
İkimizde yanlış okuyoruz hep :D.
dediğim gibi, eğer profesyonel oyun oynayacaksa 1. sistem makul, ancak oynamayacaksa 2. daha iyi gibi.

Galiba ben de yanlış okudum 😀. Arkadaşın sistemi yok, 2 seçenek var ama ilk seçenek yine de bana daha makul geliyor.

Hocam yanlış okumuşsunuz :D şu anda sistemim yok ama profesyonel seviyede ekipmanlarımı önceden almıştım Razer DeathAdder Elite, Corsair Void Pro gibi. Orada aksesuar aslında düzgün masa, koltuk vb.

K68,Void Pro gibi ekipmanlarımı önceden dizdim zaten

Hocam yanlış okumuşsunuz :D şu anda sistemim yok ama profesyonel seviyede ekipmanlarımı önceden almıştım Razer DeathAdder Elite, Corsair Void Pro gibi. Orada aksesuar aslında düzgün masa, koltuk vb.
Koltuk ve ya masa almanıza gerek olduğunu düşünmüyorum.

Koltuk veya masa almanıza gerek olduğunu düşünmüyorum.

Masa farz oldu çünkü kolum bile sığmıyor. Şu anda bir koltuğum var ama rahatsız edici 1200TL’ye xDrive 15 buldum çok iyi duruyor ama sistemin parçalarını aldım zaten ekran kartı kaldı birtek.

Senin profi fotoğrafındaki arkadaş halen daha bana hizmet ediyor :).

Konuya dönersem çevre bileşenlerinden çok donanıma yatırım yapmanı fakat bu yatırımın CPU ve GPU'dan ziyade dahili depolamaya olmasını tavsiye ederim (akıcılıktan kasıt ne merak etmedim değil, bence 30 FPS'nin altı olmadığı sürece akıcıdır, kişiden kişiye değiştiğinden bir değer belirtmek daha iyi olabilir).

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı