Donanıma Ayrılan Bellek Sorunu

kyosphere

Megapat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar, benim bilgisayarımda 4 GB RAM mevcut, ama kullanılabilir miktar 3.25 gösteriyor. (Donanıma Ayrılmış 770 MB) Biraz araştırma yaptıktan sonra BIOS güncelledim fakat bu sefer de BIOS'u güncellediğimde RAM miktarı sadece 3.25 oldu. Tekrar format attığımda ise sorun aynı devam ediyordu. Pek kafama takmazdım ama RAM işi canımı sıkmaya başladı, AMD kartlarda AGP olayı oluyormuş yani sistem belleğinden kendi belleğine RAM alma vs. Bu AGP'yi nasıl kapatabilirim ya da kapatsam ne gibi sorunla karşılaşırım?

Anlaşılan bunu kimse çözememiş.

Çok doğru bir noktaya değindin hocam lakin kurma fırsatım olmadı hala, çalışıyorum, şuan da dışarıdayım en yakın zamanda rufus ile yazıp Windows'u tekrar kuracağım.

[BGCOLOR=rgb(254, 254, 254)]Üstad kolay gelsin konuyu aktif edeceğim ancak nedir son durum aynı durum bendede var komik şekilde ilk iki slotta yanyana takılan ramlar işletim sistemi açıldığında 8 gb 1600 mhz olarak karşıma çıkıyor ancak slotlar aynı renklilere takılınca dual gibi (dual değil ramlerim) tam kapsite değil donanıma ayrılmış bellek diyor.[/BGCOLOR]

Hacım biraz geç cevap olacak ama, o anakartı attım ben :ROFL: Yerine Asus P5g41 t-m lx model anakartı aldım üzerine core 2 quad q9400 işlemci yapıştırdım. 8 gb ram alıp gtx 1050 ti ile kullanıyorum. Herhangi bir sorun yok. Bazı oyunlarda darboğaz dışında :ROFL:

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı