Pass %100 olmadan testi bitirmeyin. RAM veya RAM slotu arızalı olabilir bunu kendiniz test edeceksiniz. Sadece hata vermeyen RAM'i takın ve ekran kartını çıkarın. Böyle kullanıp mavi ekran hatası aldıkça döküm dosyalarınızı paylaşın.
Pass2 de tamamlandı. Slot1'de hata veren RAM slot ikide hata vermedi. Memtesti bitirip sistemi açtım. Sistem açıldığı Microsoft wirless kullanıma hazır ibaresi geldi (kablosuz mouse+klavye) ve görüntü dondu. Belki arkadaki USB'ler kısa devre falan mı yaptırıyor bilmiyorum. Bir anda RAM, GPU, Anakartta sorun olması zaten mümkün olduysa yapacak bir şey yok.
Ekran kartını çıkarırsam görüntü alamam HDMI ile televizyona bağlıyorum kasayı. Başka bir ekranım yok maalesef. İlginiz için teşekkür ederim. Sanırım yapılacak başka bir şey kalmadı.
Açtım PES 2018 tam ekteki fotodan 1 sn sonra reset attı. Öneriniz nedir komple yeni bir bilgisayar almak mı? PSU ve CPU ve HDD iş görür sanırım. Ancak CPU’u da pin olarak fazla bir anakarta uyumlu değil galiba.
Anakarttan tüm kabloları ve donanımları çıkardım (işlemci hariç). Ekran kartının slotunda ufak bir parça var gibiydi. Onu süpürgeyle aldım 10 dk stress testi+10 dk oyun oynadım hala donmadı. Ekran kartında sıkıntı varsa hemen donması gerekmiyor mu?
RAM'iniz arızalı. Diğer hataları tespit etmek amacıyla sağlam bir RAM bulup takın. Ayrıca ekran kartı harici çözülmesi gereken farkı bir arıza daha var oda anakartın ethernet yongası gibi görünüyor. Chipset ve Wi-Fi sürücülerini nasıl güncellediniz? Windows Update ile mi yoksa ASUS'un sitesinden mi?
Nihayet sorunu buldum. Sorun sadece 8 GB olan RAM'deymiş. (Memtestte 1 kere hata vermişti). Benim kasa da bir ışık var kırmızı yanıp söner sürekli donunca sabit mavi yanıyor. GPU'dan görüntü aldığım için sökünce işlem yapamayacağımı söylemiştim ama sonradan o ışık aklıma geldi. Yine donunca GPU'yu söküp sistemi bir çalıştırdım kırmızı ışık sabit maviye döndü. Birkaç kez reset attım aynı olunca 8 GB olan RAM'i çıkarıp sadece 4 GB olan RAM kalınca hemen açıldı bilgisayar. Yardımlarınız için teşekkürler. RAM'im Kingston'un ömür boyu garanti verdiği RAM'lerden. Umarım onu da o şekilde değiştirebilirim. 3 bilgisayarcı ve aylardır süren uğraştan sonra bir rahatlama geldi.