Doom'da hikaye önemli midir?

spnfan

Hectopat
Katılım
13 Mayıs 2020
Mesajlar
97
Kafa dagıtmalık ara sıra oynayacağım oyun arıyordum Doom Eternal geldi aklıma sürekli oynayamıyacagım oldugu için hikayesini unuturum kısacası Doom'da hikaye önemli mi?
 
Hikaye isteyene hikaye de var oynanış ve vuruş hissi diyene o da var. Hikayesini merak edenler için DLC falan da çıkarıldı. Ben çok sallamadım aldım pompalımı kafalarını eze eze keyifle oynadım.
 
Oyunda altyazı vardı ama hiç bakmadım. Benim için önemli olan tek şey arkadaki metal müzikle karşıma çıkan herkesi parçalamaktı.
 
Oyun pek hikayeye ağırlık veren bir oyun değil. Zaten sizde ara sıra kafa dağıtmak için oynayacaksanız var olan ufakta olsa anlatılan hikayeyi sallayın. Zaten hikaye konusunda size pek bir şey sunmuyor oyun. Bir amacınız var oda öldürmek.
 
Hikaye var, lore çok zengin. "Hikaye yok, vur, kır" diye takılan tayfayı boş ver. Oyunu oynamak için illa hikayeyle ilgenmek zorunda değilsin ama ilgilenirsen de baya tatmin olursun.
 
Hikaye isteyenler için hikaye vermişler. Dikkat etmek zorunda değilsin. Hikayenin oynanışa bir etkisi yok. Yani hikayeyi takip etmedin diye bölümlerde kafa karışıklığı yaşamazsın. Temel konusu şeytanların istilasından dünyayı kurtarıyorsun. Kalanı yok etme aşaması zaten.
 

Geri
Yukarı