Dosyaları Encrypted Yapan Virüs

Çözümleri sosyalde paylaşıyorum zaten. Brltpc sen de eğer deşifre edemediysen çözümü mevcut.
[Çözüldü] Virüs yüzünden Encrypted formatlı dosyalar nasıl çözülür?
Ayrıca resimde gördüğün gibi bu araç ile de çözebilirsin:

.encrypted.jpg


Kaspersky .VVV .CCC Deşifre Aracı
 
CryptoLocker büyük ihtimalle RSA, EAS, Blowfish gibi tek yönlü şifreleme yapmayan bir virüs. Blowfish'i ben server-client bağlantı sistemimde kullanıyordum, güç güçlü ve çok hızlı çalışacağından iyi bir tercih. Bu virüslerin şifrelemesi 2048 bit'e kadar çıkabilir ki bu da demektir ki 2^2048 farklı kombinasyon. Büyük ithimal sana virüsü gönderen kişiler bunu biryerden satın almış olmalılar ve kendilerine ait şifreleyici ile harmanlamışlar. Eğer uygulama C/C++ vb. diller ile yazılmamışsa reversing işlemi ile CryptoDELocker yazılabilir. Eğer .exe'i gönderirsen bunu yapabilirim fakat VM gibi yerlerde denenmesi gerekir ki korkmuyorda değilim açıkcası.

Diğer bir güvenlik önerisi ;

Kaspersky IS 2016 sürümde gelişmiş ayarlar doğru yapıldığı zaman o dosyayı açman mümkün değildir. Ben de bu sürümü kullanıyorum ve tüm uygulamalar, port'lar, write & read izinlerini kontrol ederek maksimum güvenlik sağlıyorum. Birşey olmadan önce bana kesinlikle soruyor. Arşivleri tarıyor ve buna benzer işleri tamamen otomatik bir şekilde yapmakta. Çok akıllıca ve zeki tasarlanmış bir güvenlik yazılımıdır kendisi.

Zaten deneyimli eski toprakların herhangi bir virüs programına gerek yoktur, kendisidir çünkü. Neyi ne yapacağını, hangi durumlarda ne yapması gerektiğini ve sorunu düzeltmek için gereken programı bilecektir.

Peki, profesyonel bir iş yapıyorsanız bunu gerçekten profesyonel yapmanız gerekmektedir. Düşünsenize Blizzard sunucusuna girdi diğelim bu illet... Öncelikle sunucuda gerekli server dışında bir belge, txt, ini vs. olamalı, herşey RAM'de tutulmalıdır. Yada SQL sunucusu kullanılmalı, yedekleme sunucusu, cloud sunucular vs. her saat başı yedek alınmalıdır. Vatan'da da satılan mini cloud sunucular var, bunlardan da öneririm.

Bir dahakine dikkatli olmanız dileği ile...
 
Merhaba

Bende de aynı sorun oldu,uzantılar encrypted olarak değişti dosyaları açamıyorum. işletim sistemi Xp . Murat beyin tavsiye ettiği programlar çalışmadı.
Hdd seçim yapıp taratabileceğim bir ekran gelmiyor
 
Office dosyalarında karmaşık yazılar geliyor. Uzantıları normal ama içrikler anlaşılmıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hüseyin program çalışmıyor diyorsun sonra zararlının sonucunu bana yazıyorsun. Ben sana programı soruyorum.

Merhaba
Coin_Locker_Decrypter açmaya çalışınca ekrana bir şey getirmedi. (Xp de denemiştim virüs bulaşan sistemde) Win 7 kurulu bilgisayara şifreli dosyaları (Uzantıları encrypted olan) usb bellek ile alıp orada denedim. ekran geldi. dosyaları seçip tarattım. yaptığı işlem sonrası office dosyalarını açmak istediğimde içerik bozuk geliyor. decrypt_cryptodefense çalıştırdığımda (No crypto defence key found ) hata vererek çalışmadı.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı