DotA 2 Kahraman Tavsiyeleri

  • Konuyu başlatan Soner Gül
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 40B
S

Soner Gül

Ziyaretçi
Foruma DotA bölümü açılmasıyla beraber ilk konulardan birini açayım dedim. Konuda beğendiğimiz şampiyonları nedenleriyle beraber yazarsak iyi olur. Benim gibi DotA'ya yeni başlamış ve pek fazla kahramanla oynamamış olanlara da yararı olur :)

Söylediğimiz kahramanların skill videolarına şuradan bakılabilir: Heroes

Ursa şu anda sevdiğim kahramanlardan. Skill'leri basit ve etkili.
Drow Ranger'la mid'de oynadım. Attack damage ve hız ağırlıklı bir okçu.
Diğer okçu Windrunner zekâ ağırlıklı bir kahraman. Canı az ama 3. skill'i sayesinde tehlikeden rahatça kurtulabiliyorsunuz. Ultisini pek beğenmiyorum.

Sizden de öneriler bekliyorum :)
 
Öncelikle aramıza hoşgeldin :) Seni Dota'da görmek güzel :D Dota'ya yeni başlamışsın. Yeni başlayanlar için tavsiyem şunlardır:
1- Mortred Hero - Phantom Assassin Çok kolay Skilleri var. Sadece 1 ile 2 aktif skill. Birisi Slow diğeri ise Blink.

2- Zeus Hero - Zeus Bütün aktif olan Skilleri Damage vermek için. Anlaşılması zor bir şey yok.

3- Venomancer Hero - Venomancer Bu hero da yeni başlayanlar hep 1. ve 2. Skillere verirler. Fakat oyunu ileri düzey oynayanlar 1 ve 3 verirler. 3. Skill çok vurmaz fakat az mana istediğinden ve Cooldown'u az olduğundan kısa sürede çok kez kullanılabilir. Sayıları arttıkça ortaya çıkan Damage'de arttığı için kuleleri yok ederken çok işinize yarayabilir. Ayrıca rakip Creep'leri tutmakta da oldukça başarılıdırlar. Not: Ultisi öldürmez. Canını maksimum 1'e kadar indirir. Yani can eritmek için kullanılır.

4-Razor Hero - Razor 1.Skill malum zaten. 2. Skill'i kullanmayı öğrenirsen çok işine yarayacaktır. Özellikle 1 vs 1 'lerde fazlasıyla işine yararlar.

5-Sniper Hero - Sniper Hero'nun Range'si diğerlerine göre çok daha fazladır. Uzaktan bitiriliciğini konuşturur. Ultisi ile tam bir baş belası haline gelebilir. Attack Speed kasarsanız 2. Skili ile rakibe nefes aldırmazsınız. Ne kadar çok Attack Speed o kadar çok mini stun demektir.

6- Vengeful Spirit Hero - Vengeful Spirit Bu hero için anlatılacak fazla bir şey yok. 2. Skill armor kırar. Bu skili hafife almayın :) Ultisini akıllıca kullanırsanız rakibi bunaltabilirsiniz.

7- Riki (r2) Hero - Riki Oyunun en güçlü herolarından biri.. Ultisi sizi tamamen görünmez yapar süresiz. 1.Skili hem sis altındakilerin Skillerini kapatır hemde Miss vurmalarını sağlar. 3.Skili arkadan vurduğunuzda daha çok hasar vermenizi sağlar ki bu oyun sonu çok işinize yarar.

8- Bone Fletcher (Clinkz) Hero - Clinkz Kastığı zaman can yakan ve rakibi bunaltan bir herodur. 2. Skili yüzünden Mana ihtiyacı çoktur. 3.Skili sayesinde Push yapmanız kolaylaşır ve rakibi yakalamanız kolaylaşır.

9. ve en önemli Hero : HUSKAR Hero - Huskar
Bu hero'yu çok sık oynamalısın bence. Bu Hero sana Dota'yı öğretecektir. Neden dersen eğer; Bu heronun 3. Skili canı azaldıkça ona Damage ve Attack Speed verir. Siz bu Hero'ya Life Steal kasarsanız ölümsüz olabilir. İşte burada oyunu öğreneceksiniz. Normal de Dota'da nerede kaçacağını, nerede saldıracağını kestirebilmek zordur. Bu Hero size 3. Skili sayesinde bunu öğretecektir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Burada mkeshnoda'nın yazısından sonra oyuna başlama isteğim biraz kabardı. :) Bende DotaA 2 ile Online oyunlara dönüş yapabilirim :)
 
Ben sana sadece işin başını anlattım :) Kendini ilerlettiğin zaman Pudge Nevermore Storm gibi Hero'larla oynacaksın. Bu Hero'ların özelliği manual skilleri olmasıdır ve Pro Moves hareketler için fazlasıyla uygundurlar. Bu tarz zor Hero'larla başarı sağlaman senin iştahını kabartır, inan bana.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
DotA ve LoL kendine bağlayan oyunlar. Özellikle LoL'e ilk başladığımda pek sevmemiştim ama şimdi severek oynuyorum. İkisinin de yeri ayrı :)

Tavsiyeler için teşekkürler mkeshnoda :)
 
Storm Spirit.

1. İnitiator(Aksiyonu başlatabilen,öncü kahraman).
2. Disabler(Firs move olayı,storm bir adım öndedir).
3. Hard Carry(Taşıyıcı bir herodur.Potansiyeli gereği bir çok heroyu aynı anda kesebilir(tabi oyuncunun iyi olması şartı ile).
4. Escaper(Hızlı bir şekilde kaçabilir,büyüleri ve yetenekleri ultimate büyüsü ile bloke edebilir).
5. Doğru build ile kusursuz escaper olur. (Storm açık ara late game kahramanıdır. Late game'de Furion adlı kahraman'a oranla daha aktiftir. Kesinlikle oyun başlarında üzerine düşülmesi gereken bir kahramandır. Aksi bir durum söz konusu olur ise; storm baş ağrıtır.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı