Driver pack solution kullanmak

oguzhan0

Hectopat
Daha fazla  
Bu forumda takıldığım günden beri belki 2-3 senedir driver güncelleme araçlarını asla kullanmam. Formattan sonra sadece ekran kartı sitesinden ekran kartının WHQL sürümünü ve anakartın sitesinden ağ, ses, BIOS, chipset sürücülerini kurarım ve Windows güncellemelerini yaparım. Çok uzun süredir mavi ekran hatalarından dolayı yazılımcı bir abiyle muhabbet ederken konusunu açtım bu tür programların zararlı olduğunu söyledim kendisine forumdan öğrendiğim şekilde. O abide sen herkesi dinleme. Windows sistem sürücüleri hariç gerekli sürücülerin hepsini yüklemez, driverpacksolition indir ve o program ile ekran kartı, chipset ve diğer ağ, ses sürücülerini kurma onları kendi sitelerinden indirip kur ondan sonra program ile tarama yap dedi. Ben de dediği şekilde yaptım ve görselde eklediğim sürücüyü ve birkaç gerekli sürücüyü kurdu. Bununla ilgili midir bilmiyorum ama o program güncelleme yaptıktan sonra mavi ekran ciddi anlamda azaldı. Merak ediyorum forumdakiler neden bu programlar hakkında bu kadar önyargılı?

Dosya Ekleri

• IMG_20201208_175012.jpg
    IMG_20201208_175012.jpg
    101,5 KB · Görüntüleme: 205
Sadece bulamadığım sürücüleri kurmak için kullanıyorum. Oyun bilgisayarına bile koymam zevkimi kırmasın diye. İş'e yaklaştırmam bile.

Özellikle eski cihazlarda aşırı derecede sürücü çakışması yaşatıyor bu tür programlar. E cihaz eski olunca da sürücüsünü bulamıyorsun mecbur bu tür programlara düşüyorsun. Değişik bir döngüdür bu. Biz de bilgisayarcılık yaptık ve evet, Windows 10 kuramadığım bilgisayarlarda bu programları çalıştırmak durumunda kaldım. Lakin DP Solution sağlam parça değil. Bilgi milgi ne varsa aşırmaya programlı bunlar. Bunun yerine Snappy'i tavsiye ederim. Bir de insanlar ne kadar IObit programlarını sevmese de -ki ben de öyleyim aldığım mavi ekranın haddi hesabı yok- IObit'in Driver Booster programı yine bir tık iş görür. Bu programlara güvenip de bütün sürücüleri tek seferde güncellemeyin tabii. Tane tane, ihtiyacınız kadarını güncelleyin. Yoksa mavi ekrandan çıkamazsınız yine.

Neden mi? Mavi ekran aldığında görürsün.

Bu tür programlar ile sürücü kurmak PC için Çin işkencesi, silmeye kalktığında da sana işkence.

Görseldeki AMD virtualized AHCI Controller sürücüsünü ilk defa gördüm ben o program sayesinde. Peki bu programlara ihtiyaç yok ise neden AMD sitesinde hiçbir yerde bulamıyoruz bunu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı