Driver Power State Failure mavi ekran hatası

Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Yazılım
İyi forumlar,
Araştırdım karıştırdım, bir türlü çözemedim.
Sorun: Bilgisayarı ilk açtığımda Windows açılıyor bütün programlar vs. açılıyor. 1-2 dakika içinde mavi ekran veriyor. "Driver Power State Failure"
Sonra bilgisayarı kapatıp tekrar açıyorum bir daha vermiyor.
Değerli çözüm ve bilgilerinize açığım.
Windows 10 Pro 1909 18363.1316
Gigabyte B350M
Ryzen 5 1600
Gigabyte GTX 1080 AORUS
Trident Z 16GB
Seagate 2TB
Samsung EVO 960
600W bronze+ PSU

Temiz kurulum ile 20H2 V2 sürümüne geçmeni öneririm. Öyle güçlü bir sistemde eski Windows 10 sürümlerini kullanmayın.

Bilgisayarı açar açmaz mavi ekran alıyorsan bilgisayarı güvenli modda aç.

Şu an format atmasına gerek yok.

Windows sürümünü format atmadan da güncelleyebilir.

Şu an sadece minidump dosyalarını paylaşması yeterli.

Bilgisayarı güvenli mod açmayı unutma tabii.

Temiz kurulum ile 20H2 V2 sürümüne geçmeni öneririm. Öyle güçlü bir sistemde eski Windows 10 sürümlerini kullanmayın.

Bilgisayarı açar açmaz mavi ekran alıyorsan bilgisayarı güvenli modda aç.
Windows sürümü mavi ekran verdirmez diye düşünüyorum ama Windows tabi bazı güncelleştirmeleri kanser edebiliyor. :)

Raporda gözüken "PROCESS_NAME: PathOfExile_x64.exe" bilgisayarın mavi ekran vereceğini unuttuğum için oyuna girdiğimden gözüküyor. Oyunla alakası yok standart olarak mavi ekran veriyor.
Windows sürümünü güncelleştirdim.

2.10.13.408 olanı yükleyin.

BIOS güncel değil güncelleyin:
Güncelleme sonrası bununla tekrar güncelleyin:

Afterburner, Vanguard ve Logitech yazılım ve sürücülerini kaldırın.

Bu dosyayı da silin:
C:\Windows\system32\drivers\ene.sys

Logitech cihazını çıkartın kullanmayın. PS/2 kısmına bir cihaz takılı ise çıkartın.

Son düzenleme:
2.10.13.408 olanı yükleyin.

BIOS güncel değil güncelleyin:
Güncelleme sonrası bununla tekrar güncelleyin:

Afterburner, Vanguard ve Logitech yazılım ve sürücülerini kaldırın.

Bu dosyayı da silin:
C:\Windows\system32\drivers\ene.sys

Logitech cihazını çıkartın kullanmayın. PS/2 kısmına bir cihaz takılı ise çıkartın.
Bu adımları yaptıktan sonra tekrar paylaşım yapacağım.
Fakat benim Klavye Mouse ve Kablosuz kulaklık hepsi Logitech, o işi nasıl yaparız. Uygulama yüklü değilken kulaklık çalışmıyor.
Vanguard Valorantın koruma programı.
Afterburner kaldırabilirim.

Fakat benim Klavye Mouse ve Kablosuz kulaklık hepsi Logitech, o işi nasıl yaparız. Uygulama yüklü değilken kulaklık çalışmıyor.
Klavye ve Mouse çıkartın farklı varsa onları kullanın. USB 3.0 girişlerine takmayın. Yazılım kaldırılması gerekli onu da kullanmayın o halde.

Vanguard Valorantın koruma programı.
Biliyoruz.

Güncellemeleri yaparım fakat program kaldırmayacağım. Daha önce olmayan şeyin şimdi aynı program yüzünden oluyor olamaz. Gerekirse bir tur mavi ekran versin ekipman mı değiştireceğim böyle saçma şey yüzünden? Geçen hafta gelen windows güncellemesinden sonra böyle oldu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı