DSL modem tavsiyesi

DarthVaderTech

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Keenetic Extra DSL kullanıyorum. Ancak internet hattımda yaşadığım sorunlar nedeniyle Türk Telekom personeli geçici olarak bir ZyXEL (Broadcom chipsetli) modem bağladı. Hat değerlerim ve bağlantım daha stabil hale geldi.

Servis sağlayıcının modemini kalıcı olarak kullanmak istemiyorum. Bu yüzden Broadcom yonga setli, DSL destekli ve SNR margin gibi ayarlara izin veren sıfır bir modem arıyorum.

Araştırmalarımda sadece ASUS AX82u dikkatimi çekti ama fiyatı oldukça yüksek. Bu modem gerçekten bu fiyatı hak ediyor mu, emin değilim.

Sizden tavsiye istediğim konular:​

• Broadcom chipsetli, DSL destekli ve SNR ayarına izin veren alternatif modem öneriniz var mı?
  • ASUS AX82u kullanan ya da deneyimleyen var mı? Fiyat/performans açısından düşünceleriniz neler?
  • Stabilite ve hat performansı benim için ön planda. Marka/model belirterek öneri paylaşırsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler!

Merhaba, Ben size Keenetic önermek için konuyu açmıştım aslında. Epey zamandır kullanıyorum. Evimde belkide 5-6 tane DSL modem var ve içlerinde en stabil çalışan cihaz ise Keenetic olan cihaz. Sizde neden düzgün çalışmadı ve Zyxel kullanınca düzeldi bilemedim. Bu arada Keenetics'in teknik desteği çok ilgilidir. Belki mevcut modemdeki logları vs onlara gönderebilirsiniz. Bazen beta yazılıma geçmek bile sorunları gideriyor.

Merhaba, ben size Keenetic önermek için konuyu açmıştım aslında. Epey zamandır kullanıyorum. Evimde belki de 5-6 tane DSL modem var ve içlerinde en stabil çalışan cihaz ise Keenetic olan cihaz. Sizde neden düzgün çalışmadı ve ZyXEL kullanınca düzeldi bilemedim. Bu arada Keenetics'in teknik desteği çok ilgilidir. Belki mevcut modemdeki logları vs onlara gönderebilirsiniz. Bazen beta yazılıma geçmek bile sorunları gideriyor.

Keenetic modem kullandığım 3. ev ve ilk defa böyle bir durum yaşıyorum. DSLAM cihazından mı bilmiyorum. DSL ayarlarından tüm ayarları denedim çözüm olmadı. Keenetic modemlerde bir de annex modu b görüyor, diğerleri a görüyor. Keenetic modemlerde, ASUS gibi annex modu değiştirme yok sanırım. ZyXEL modemi takınca, mesela 75 Mbps interneti 78.860 olarak bağlanıyorsa, Keenetic modemde 74.752 ile bağlanıyor. MediaTek chipset olduğu için böyle olduğunu düşünmeye başladım. Şu an Keenetic modemi router olarak kullanıyorum, 300 TL'ye ZyXEL bir modem aldım, bridge modda kullanıyorum ama direkt modem değiştirmeye karar verdim. Hız çok önemli değil bu arada stabil olsun istiyorum. Direkt Keenetic modem ile oyun oynamak istediğimde hit registration sorunu yaşıyorum. O yüzden şu an router olarak kullanıyorum. Her ayarı denedim, belki bileşenlerden biri kaynaklıdır diye hepsini ekledim, düzelmedi. Denemek için hepsini kaldırdım, düzelmedi. Destek ile iletişime geçtim, logları gönderdim ama önerileri çözüm olmadı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı