DSL ve internet kesilip duruyor

ponponadam

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 2 haftadır TTNET'in internetini kullanıyordum 16Mbps hız olan paketten 13Mbps alıyordum gayet stabildi ancak cuma gününden beri DSL ve internet ışığı 3-5dk çalışıp sonrada sönüyor ve tekrardan aynı döngü devam ediyor teknik ekip geldi bana CAT5-6 kablolarınız eski bunları elektrikçi çağırıp yenilemem gerektiği söylendi kendileri bina girişindeki ana kutuya dokunmuyormuş sorun oradaymıs dedikleri doğru mu? Elektrikçi çekip tesisatı yenilesem sorunum çözülür mü? dB değerlerini aşağı bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• dsl değerleri.png
    dsl değerleri.png
    12,1 KB · Görüntüleme: 37
Tesisat ile ilgili ise çözülür hatta port oksitlenme yapmışsa oda etkiler. Ama hat artık o bağlantıyı desteklemeyecek yük altındaysa kablo ile çözülecek durum değil.

ADSL abonelerinin en büyük sorunu yük kaldıramayan altyapılardır. Abone sayısı ne kadar ki hele senin aldığın hattan artarsa hat artık ana verdiği hızı kaldıramaz hale gelir ve SNR margin dediğimiz hat sinyal değerleri düşecek ve her 5 dakikada kopmalar başlayacak.

Burada sorun hat ile ilgili ise anca hız düşürmeye ve SNR margini dengelemeye çalışacaklar.
Dış hat ve tesisat kaynaklı zayıflamayı iç hat ve tesisat ile gidermek mümkün olmayacak.

ADSL abonelerinin en büyük sorunu yük kaldıramayan altyapılardır. Abone sayısı ne kadar ki hele senin aldığın hattan artarsa hat artık ana verdiği hızı kaldıramaz hale gelir ve SNR margin dediğimiz hat sinyal değerleri düşecek ve her 5 dakikada kopmalar başlayacak.

Burada sorun hat ile ilgili ise anca hız düşürmeye ve SNR margini dengelemeye çalışacaklar.
Dış hat ve tesisat kaynaklı zayıflamayı iç hat ve tesisat ile gidermek mümkün olmayacak.
hocam şuan 3dk internet var dsl ve internet ışığı sönüyor sonra tekrardan yanmaya başlıyor binamızda diğer insanlarda ttnet kullanıyor altyapıları yeni çekilmiş belli oluyor ben eski altyapıya taktırdım para gitmesin diye şimdi kabloları yeniletirsem alttaki kutudada ne yapacaksa elektrikçi onu yaparsa düzelirmi yoksa ttnetin mahalledeki kutusundan kaynaklı sorunlarmı bunlar şimdi elektrikçiye para verip altyapıyı yeniledim sorun gene devam ederse çöp oldu herşey emin olmak için yazdım

Onu net söyleyemem ama senin hat zayıflaman var ve ona neyin sebep olduğunu teknik servis bulacak. Kutudan eve kadar süper kablo çekilir ama sıkıntı kutuda ise o kablo ne yapacak diye vurgulamak istedim.

Onu net söyleyemem ama senin hat zayıflaman var ve ona neyin sebep olduğunu teknik servis bulacak. Kutudan eve kadar süper kablo çekilir ama sıkıntı kutuda ise o kablo ne yapacak diye vurgulamak istedim.
hocam bizim binadaki kutuya mahalledeki kutudan gelen kabloyu adam test etti tam 16mbps veriyordu ancak benim daireye çıkan kablo 16dan az veriyodu ama genede 10-12 arasıydı bende sorun çözüldü sandım 10 hızda yeterdi bana ancak bu sürekli gidip gelmesi hiçbir şey yaptırmıyor şimdi ben elektrikçi çağırsam bina içindeki kutuyada bir şey yaptırmam gerekiyormu yoksa sadece kabloları yenilemesini mi isticem

Gelen teknik servis Türk Telekom ekibiyse kabloyu değiştir dediyse değiştir. Bina içindeki kutuya siz müdahale edemezsiniz zaten.
evet tt ekibiydi adama dedim siz değiştirin parası neyse verecem biz yapmıyoruz dedi leş gibi bir hizmet kalitesi var. Çok sağ ol hocam yarın bi elektrikçi bulayım mahalleden cat 5-cat 6 çektir dedi ekip hangisi iyi bunlardan ikisinden biri dedi adam.

Gelen teknik servis Türk Telekom ekibiyse kabloyu değiştir dediyse değiştir. Bina içindeki kutuya siz müdahale edemezsiniz zaten.
hocam şimdi aklıma geldi sorun modemden kaynaklanıyor olabilir mi ? dsl ve internetin belli süre yanıp sönmesi olayı

Son düzenleme:
Hayır modem kaynaklı değil. Zaten modem hat zayıflığı kopmanın nedenini açıklıyor.
Bazı modemler hat zayıflığını birkaç ölçü ile etkileyebilir ama kopma aşamasına getirecek bir zayıflama yapamazlar. Zaten modemden olsa gelen ekip ölçümü yapıp modem kusurlu olduğunu söylerdi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı