DSR monitöre zarar verir mi?

rocker0018

Kilopat
Daha fazla  
Bende 1080P monitör var ama 4K yapabiliyorum DSR ile bu benim monitörüme herhangi bir zarar verir mi?
Ve böyle bir şey yapmak doğrumu yoksa monitörün kendi çözünürlüğünü mü kullanayım?
Son olarak DSR bana ne gibi zararları ve faydaları olur?
sadsadsad.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir zararı olmaz. Faydası ise başarılı bir kenar yumuşatma oluyor fakat 4k olunca yazılar küçülüyor biraz windows içinden ayarlamanız lazım.

Şöyle düşünün mesela 1080P bir kişi var diyelim. 1080P 60 kilo ediyor diyelim ve boyuyla kilosu endekse göre gayet yeterli. Ancak 4K'ya çıktınız diyelim DSR ile. Bu sefer kilo 100 oldu diyelim. Bundan kaynaklı 4K obez olarak gözükecektir ve kışın normal kişilere göre daha sıcak olacaktır. Uzun lafın kısası 4K'ya çıkarsanız monitörünüz birazcık ısınır. (Yazım hataları varsa kusura bakmayın.)

Uzun lafın kısası 4K'ya çıkarsanız monitörünüz birazcık ısınır.
DSR Nvidia'nın görüntü ölçekleme ayarı diyebiliriz. Benim bildiğim kadarıyla bu işlem grafik kartında gerçekleşiyor. Yani ekran kartı görüntüyü ilk adımda 4K oluşturuyor sonra bu görüntüyü 1080P'ye ölçekleyip monitöre iletiyor. Monitöre gelen görüntü 1080P oluyor. Monitör açısından hiç bir değişiklik yok demektir. Tabi daha büyük bir görüntüyü küçük bir boyuta ölçeklediğiniz için objeler ve yazılar ayarları değiştirmezseniz daha küçük görünür. Bir de bu işlem ekran kartına yüklenir. Isınacak bir parça varsa o da ekran kartıdır.

DSR Nvidia'nın görüntü ölçekleme ayarı diyebiliriz. Benim bildiğim kadarıyla bu işlem grafik kartında gerçekleşiyor. Yani ekran kartı görüntüyü ilk adımda 4K oluşturuyor sonra bu görüntüyü 1080P'ye ölçekleyip monitöre iletiyor. Monitöre gelen görüntü 1080P oluyor. Monitör açısından hiç bir değişiklik yok demektir. Tabi daha büyük bir görüntüyü küçük bir boyuta ölçeklediğiniz için objeler ve yazılar ayarları değiştirmezseniz daha küçük görünür. Bir de bu işlem ekran kartına yüklenir. Isınacak bir parça varsa o da ekran kartıdır.
Kusuruma bakmayın o zaman ben yanlış biliyormuşum. Ama şimdi düşünün bu işlemde monitörde azda olsa iş görüyor hani 1-2 derece de olsa ısınır diye düşünmüştüm şahsen.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı