Dual Boot kapatılırsa, nasıl geri açılır?

Katılım
27 Mayıs 2020
Mesajlar
9
Arkadaş ben önce bilgisayarıma başka bir işletim sistemi yüklemiştim. Sonra sildim. Bilgisayar açılırken silmeme rağmen hala o işletim sisteminden mi Boot edilsin diye soruyordu. Ben de bir ayar yapıp, Dual Boot'u kapatmıştım şimdi ise Kali Linux Dual Boot yapacağım. Onun için geri açmam lazım nasıl geri açabilirim?
 
Hocam hangi işletim sistemini kurup sildiniz?
Silme işlemini nasıl gerçekleştirdiniz ?
Fiziksel olarak bir harddiski ikiye bölüp mü kurulum yaptınız yoksa iki ayrı fiziksel diske ayrı ayrı işletim sistemleri mi kurdunuz?
Dual Boot biostan açtığın birşey mi ? Dual boot'u tekrar açınca sildiğiniz işletim sistemi üzerinden başlatma talebi ortaya çıkıyor mu ?
Bu soruların yanıtlarını verirseniz daha iyi bir çözüm arayabilirim.
Aklımda tahminen şöyle bir senaryo var. Eğer windows'un yanına bir linux dağıtımı kurduysanız muhtemelen siz ilgili işletim sistemini silsenizde GRUB isimli önyükleme yazılımını silmemiş olabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
ben hardiskimden bölüm ayırıp yandım phonex os kurdum sonra ise hardisk den böldüğüm parçayı sildim ama bilgisayar açılırken phınex os mu windows 10 mu diyordu bi yerden kapatdım birde f12 de flash yi boot etmek için girince gelmiyor onun yerine neyden başlasın diyo windows mu phonex osmu
 

Geri
Yukarı