Dual Channel RAM Düşük Performans

• Konuyu başlatan StsN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 840

StsN

Hectopat
Daha fazla  
2 yıl önce sistem toplamıştım. Bugün benchmark testi yaptığımda RAM'lerin performansı çok düşük çıktı(aynı ürünü kullanan diğer kullanıcılara göre). İşlemci soğutucum büyük olduğu için anakarttaki 2 ram slotunu engelliyor RAM'ler yan yana takılı yani dual channel da çalıştıramıyorum performansı bu mu etkiler? Eğer bu etkiliyorsa elimde işlemciyle gelen stok fan var onumu takmalıyım veya resimde görüldüğü gibi işlemci soğutucusunun yönünü değiştirebilir miyim sol tarafa turuncu fana bakacak şekilde.

O0k6k4.jpg

Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten fanı yanlış takmışsınız bence, bunun incelemelerini izledim çok bir şey fark etmiyor ama mantık olarak işlemci fanı, ekran kartından çıkan sıcak havayı alıyor direk. Fanı egzoz fana çevirmeniz daha mantıklı olacaktır.

RAM performansı artacaktır Dual-Channel oldugunda ama çok fazla bir yükselme olmayacaktır. Oyun oynarken zaten anlamanız da imkansız o performansı. RAM'leriniz nedir bu arada?

Öncelikle RAM'lerim bunlar CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit RAM
dediğim gibi sistemi 2 yıl önce toplamıştım montajı vatan bilgisayar yaptı ben bir şeye dokunmadım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı