Dual Channel RAM yapınca FPS aşırı düşüyor

baran361

Decapat
Katılım
15 Mayıs 2020
Mesajlar
758
Çözümler
1
Yer
california
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar Corsair Vengeance 8 GB 3000MHz CL 16 RAM'im vardı aynısından alıp Dual Channel yaptım, sonra PC'yi açınca oyuna girdim ve oyun 30 40 FPS alıyordum, sonra PC restart attım düzeldi. Oyunlarda sabit düşmeden 144FPS alıyorum. Sonra Valorant girdim FPS düşüktü yine restart attım yine düzeldi bunun sorunu nedir? Devam ederse ne yapmam lazım?

1602934148947.png


1602934187517.png


1602934198385.png
 
RAM'leriniz model kodu filan var. Birebir aynı olmayabilirler. Kontrol ediniz. Farklı üretim bantlarından gelen aynı model RAM'ler karşılaşılabilen bir durumdur. Anakartınız'ın en son BIOS Update'i varsa yapınız. Sonraki aşama Memtest86 ile RAM'leri test etmek. Technopat'ın Memtest86 kullanımıyla ilgili videosu var. RAM'ler de sağlamsa anakartınızla RAM'lerin uyum sorunu vardır. Genelde 4'lü kullanımda ortaya çıkar diye biliyordum ama olasılık işte.

Anakartın üstünde RAM slotlarının işlemciye doğru olan kısmında First ibaresiyle ilk çift RAM'in hangi slotlara takılacağı bilgisi vardır. Kontrol ediniz.
 
RAM'leriniz model kodu falan var. Birebir aynı olmayabilirler. Kontrol ediniz. Farklı üretim bantlarından gelen aynı model RAM'ler karşılaşılabilen bir durumdur. Anakartınız'ın en son BIOS Update'i varsa yapınız. Sonraki aşama Memtest86 ile RAM'leri test etmek. Technopat'ın Memtest86 kullanımıyla ilgili videosu var. RAM"ler de sağlamsa anakartınızla RAM'lerin uyum sorunu vardır. Genelde 4'lü kullsnımda ortaya çıkar diye biliyordum ama olasılık işte.
Anakart'ın üstünde RAM slotlarının işlemciye doğru olan kısmında first ibaresiyle ilk çift RAM'in hangi slotlara takılacağı bilgisi vardır. Kontrol ediniz.

Hocam 2 tane slot var zaten 2.slota ilk aldığım RAM takılıydı 1.slota da yeni aldğımı taktım.
Sorun tekrar olursa denerim de ne işime yarar bu?

RAM'leri çıkartıp sarı renkli uç kısımlarını silgi ile siler misin?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı