Dual Channel RAM'lere Single RAM takılır mı?

Onur Varol

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bende CORSAIR 8GB (2x4GB) RAM'lerinden var ve anakartım Msi 970A G43 yani anakartımda 4 RAM slotu var. Fakat ben aynı RAM'lerden bir tane daha takmak istiyorum yani 3. bi RAM takmak istiyorum. Anakarta bazı yerlerde sıkıntı olur diye okudum acaba olur mu ? Yardımcı olursanız çok minnettar kalırım.

Not: Kasayı açıp anakartıma baktım ve RAM'lerin bir tanesinin mavi bölüme bir tanesinin siyah bölüme yerleştirildiğini fark ettim. Acaba bunun bi etkisi var mı? Ve yeni alacagım RAM illa ki 2 tane mi olması lazım? Örneğin yeni 2 tane 4 GB CORSAIR 8GB (2x4GB) ile birlikte 16 GB mı olması lazım düzgün çalışması için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum aynı marka aynı model ve mümkün ise aynı kit'in, RAM'leri daha uyumlu ve sıkıntısız çalışıyor. Bilgisayarın sağlıklı bir çalışma sağlayabilmesi için; üzerinde 2X4 GB Corsair xxx model RAM var ise slotların devamını da, aynı kit RAM'lerle doldurmak daha sıkıntısız olur. Örneklemek gerekirse; Arabanın ön sağ tekerini 18" yaptınız, ön sol tekeri ise 16" nasıl bir yol tutuşu beklersiniz?

Not: Kasayı açıp anakartıma baktım ve RAM'lerin bir tanesinin mavi bölüme bir tanesinin siyah bölüme yerleştirildiğini fark ettim. Acaba bunun bi etkisi var mı?
RAM'lerin bu şekilde dual channel çalışmaz. Anakart'ın kullanma klavuzunda şu şekilde belirtilmiş.
Dual Channel.JPG

Birinci seçenek 2. ve 4. slotlara takmak. Ki bu ayrı slotlar aynı renklidir.
İkinci seçenek ise tüm slotları doldurmak. Ancak bu şekilde dual channel olarak çalışır.

Birinci seçenekteki gibi dual çalışan RAM'lerin yanına 3. bir RAM taktığında ilk ikisi dual çalışmaya devam eder mi bilmiyorum.
Bana kalırsa etmez ama.

Yükseltme yapacağım hem de RAM'lerim dual channel çalışsın diyorsan yine 2 seçeneğin var:
1.) Aynı model aynı seri RAM'lerden bulup mevcut RAM'lerinin yanına ekleyeceksin. Ki bu şekilde kesin çalışacak diye de bir hüküm yok. Çalışmadığı durumlar olabiliyor.
2.) En temiz yöntem. Yeni bir "dual kit" RAM alacaksın 2x8 GB.

Not: Şuan takılı olan RAM'lerini de yukarıdaki grafikteki gibi 2. ve 4. slota tak ki dual çalışsınlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı