Dualband Destekli Modem Önerisi

Makaleler
4
Yer
Hatay/İskenderun
Arkadaşlar yeni bir modem almak istiyorum şu an ZyXEL VMG3312-B10B modemim var yeni modemin içinde bulunmasını istediğim özellikler;

1-ADSL kullanıcısıyım ama VDSL destekli almak istiyorum. (Ansızın yatırım gelirse tekrar masrafa girmeyelim.) Fiber desteği olursa sorun olmaz zaten bize gelmez

2- Dual band - 2.4GHz-5GHz (Güzel çekmesi önemli. Büyük bir evimiz var alt kattan da çekmesi gerekiyor.)

3-Misafir ağı oluşturma (İşimi engellemeye kalkarlarsa maksimum hızlarını 1 Mbps düşürebilmek için )

4-ASUS DSL AC-51 modeminde bulunan özellik gibi SNR değerini düşürerek overclock yapmak. (Özelliğin adını bilmiyorum )

5-Gigabit port olması (Zorunlu değil ama olması iyi olur.)

F/P modem olarak Keenetic Omni DSL önerebilirim.
1- ADSL-VDSL destekli fiber desteği yok heralde.
2- Sadece 2.4 Ghz var. 5 Ghz yok ama çekim gücü Asus DSL N16'ya(2 sene kullandım) göre bi tık iyi.
3- Misafir ağı var.
4-Evet SNR değeri düşürme veya arttırma var ama SNR değeri düşürmeyi pek tavsiye etmem. Çünkü hızdan artın olabilir ama stabilite sorunları açabilir. Ben kendim SNR yükselttim.
5- Bildiğim kadarı ile Gigabit portu yok ama yanlışda biliyor olabilirim bakmadım alırken varmı diye.

2.4 Ghz teorik olarak maks 60, pratikte ise 50 Mbps hız verir. 5 Ghz ise teorik olarak 250, pratikte 200 hız verebilir. 5 Ghz daha yüksek dalga frekansı kullandığı için bu hızları verebilir, ama çekim gücünden feragat eder. Yani işin özü 5 ghz iyidir hoştur ama zaten VDSL ile o hızı hiçbir türlü alamazsın, bence 5 Ghz gereksiz.

@HakanAtilla 5GHz olması önemli hiç kullanmadım daha iyi olacağına eminim.

Keenetic extra DSL alabilirsniz sizin için uzun bir yatırım niyetine geçer istediğniz bütün özelikler var 4 anteni ile de çekim konusunda sıkntı yaşamazsınız. SNR ayarı ayarlanabiliyor.

Sanırım gigabit port yok çok fazla sorun yaratır mı?
4 Port koymak yerine 2 tane gigabit ve usb 3.0 koymak daha iyi olabilirmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…