Dualboot Fedora KDE nasıl kurulur?

neqetria

Kilopat
Makaleler
2
Halihazırda Windows 10 kullanıyorum. Dualboot olarak Fedore KDE kurmak istiyorum nasıl yapabilirim? ISO indirip Rufus, GPT UEFI ve CSM yok seçeneğiyle flasha yazdırdım.

Rufus yerine Ventoy öneririm.

Rufus ile devam edecekseniz DD seçeneği ile yazdırmanız gerekli.

Kurulumda disk seçiminde Fedora diskteki tüm boş alanı kullanım için otomatik seçecek. Siz özel olarak "Tüm alanı sil." seçeneğini seçmedikçe Dual boot olacak. Sizin diski seçmeniz yeterli. Boş alan için de Windows disk yöneticisinden C diskine tıklayıp küçültmeniz lazım. Küçülttüğünüzde boşta kalan alan "Ayrılmış alan." ismiyle görünecek. İşte Fedora'nın kurulacağı bölüm burası.

Windows 10 ile Dual Boot için kurulum sonrasında eğer GRUB yani boot menüsünde Windows'u göremezseniz aşağıdaki rehberimi kullanabilirsiniz:

Rufus yerine Ventoy öneririm.

Rufus ile devam edecekseniz dd seçeneği ile yazdırmanız gerekli.

Kurulumda disk seçiminde Fedora diskteki tüm boş alanı kullanım için otomatik seçecek. Siz özel olarak "tüm alanı sil." seçeneğini seçmedikçe Dual boot olacak. Sizin diski seçmeniz yeterli. Boş alan için de Windows disk yöneticisinden C diskine tıklayıp küçültmeniz lazım. Küçülttüğünüzde boşta kalan alan "ayrılmış alan." ismiyle görünecek. İşte Fedora'nın kurulacağı bölüm burası.

Windows 10 ile Dual boot için kurulum sonrasında eğer GRUB yani boot menüsünde Windows'u göremezseniz aşağıdaki rehberimi kullanabilirsiniz:

Ventoy ile nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ve şu an 1TB C diski var ben bunu Windows'tan 50GB olarak ayırıp D yapacağım öyle kurabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ventoy ile nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ve şu an 1TB C diski var ben bunu Windows'tan 50GB olarak ayırıp D yapacağım öyle kurabilir miyim?
Evet ama D yapmayın. Ayrılmış alan olarak bırakın yukarıda anlattığım şekilde.

Hocam peki internete nasıl bağlanacağım? Sürücü donanım kimliği bu:
USB\VID_0CF3&PID_9271&REV_0108
İnternete bağlanamazsanız ayrı konu olarak açarsınız. Sağ üstte güç menüsü var, internete oradan bağlanacaksınız.

İnternete bağlanamazsanız ayrı konu olarak açarsınız. Sağ üstte güç menüsü var, internete oradan bağlanacaksınız.
Hocam DD olarak yazdırdım Bu Bilgisayar kısmında gözükmüyor USB.
1726941036357.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı