Dualboot ile kurulacak şık arayüzlü Linux dağıtımı önerisi

taxi driver

Hectopat
Daha fazla  
Yazılımla ilgileniyorum C yazıyorum genelde. Genelde kahve içmeye gittiğim yerlerde kod vs. yazarım laptopuma yükleyebileceğim şık görünen bir dağıtım önerisi yapabilir misiniz? Arch ve Void kurdum ama onları stabil hale getirmeye pek uğraşamadığım için sildim. İnternette nobora gördüm ben kursam bu videodaki gibi olur mu yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Baktım ama hiçbiri videodaki gibi şık görünmüyordu pek anlamadığımdan soruyorum ama videodaki gibi görünmesi için manjaro'nun ayarlarını yapsam olur mu.
Hocam özelleştirmelerin dağıtım ile ilgisi yoktur. Masaüstü ortamı ile ilgisi vardır.
Nabaro Gnome kullanıyor. Gnome kullanan her dağıtıma o videodaki gibi özelleştirme yapabilirsiniz.
Ben Pardus kullanıyorum. Ben de yapabilirim.
Bu da Gnome
1666256071319.png

Bu da Gnome
1666256105130.png

Arch tabanlı bir dağıtım isterseniz Endeavour OS da güzel bir seçenektir.
Debian tabanlı bir dağıtım isterseniz Pardus da güzel bir seçenektir.

Hocam özelleştirmelerin dağıtım ile ilgisi yoktur. Masaüstü ortamı ile ilgisi vardır.
Nabaro Gnome kullanıyor. Gnome kullanan her dağıtıma o videodaki gibi özelleştirme yapabilirsiniz.
Ben Pardus kullanıyorum. Ben de yapabilirim.
Bu da Gnome
Eki Görüntüle 1548795

Bu da Gnome
Eki Görüntüle 1548796

Arch tabanlı bir dağıtım isterseniz Endeavour OS da güzel bir seçenektir.
Debian tabanlı bir dağıtım isterseniz Pardus da güzel bir seçenektir.
Kullanımı basit olan hangisi acaba hocam kuruyum şimdi hemen.

Kullanımı basit olan hangisi acaba hocam kuruyum şimdi hemen.
Pardus da kolay Manjaro da kolay. Endeavour biraz terminal isteyebilir. Ama o da güzeldir.
Farkları taban aldıkları sistem. Pardus Debian tabanlı bir sistem, Manjaro ve EndeavourOS Arch tabanlı.
Ekran kartınız nedir? Oyun oynuyor musunuz?

Pardus da kolay Manjaro da kolay. Endeavour biraz terminal isteyebilir. Ama o da güzeldir.
Farkları taban aldıkları sistem. Pardus Debian tabanlı bir sistem, Manjaro ve EndeavourOS Arch tabanlı.
Ekran kartınız nedir? Oyun oynuyor musunuz?
Gtx 1650 mobile oyun için windows kullanmayı düşünüyorum.

Gtx 1650 mobile oyun için windows kullanmayı düşünüyorum.
Ha oyun için Windows kullanmayı düşünüyorsanız tamam kurun istediğinizi.
Debian mı yani stabilite mi, Arch mı hız mı istiyorsunuz?
Pardus milli işletim sistemimiz bu arada. Belki duymuşsunuzdur. :D
Ben de biraz milliyetçiyim. Öyle çok koyu değilim ama var biraz. Ondan Pardus kullanıyorum. Benim ana sistemim Pardus. Windows yok. Oyunlarımı da Pardus üzerinden oynuyorum.
Assasin's Creed, Desperados, Witcher falan.

Ha oyun için Windows kullanmayı düşünüyorsanız tamam kurun istediğinizi.
Debian mı yani stabilite mi, Arch mı hız mı istiyorsunuz?
Pardus milli işletim sistemimiz bu arada. Belki duymuşsunuzdur. :D
Ben de biraz milliyetçiyim. Öyle çok koyu değilim ama var biraz. Ondan Pardus kullanıyorum. Benim ana sistemim Pardus. Windows yok. Oyunlarımı da Pardus üzerinden oynuyorum.
Assasin's Creed, Desperados, Witcher falan.
Benim takıntım pek yok bana hızda önemli stabilitede. Dediğim gibi normalde oyun için windows kullanmayı düşünüyorum. Şu sıralar yazılımla ilgilendiğim için oyunda oynamadığım için linux kullanmayı düşünüyorum bir nevi 3 4 ay ana sistemim linux olacak o yüzden düzgün bir sistem kurmayı düşünüyorum.

Benim takıntım pek yok bana hızda önemli stabilitede. Dediğim gibi normalde oyun için windows kullanmayı düşünüyorum. Şu sıralar yazılımla ilgilendiğim için oyunda oynamadığım için linux kullanmayı düşünüyorum bir nevi 3 4 ay ana sistemim linux olacak o yüzden düzgün bir sistem kurmayı düşünüyorum.
Hocam şöyle ilk zamanlar insanlar distro hopping yapar. Yani sürekli distro değiştirir. Amaç kendisine hitap edeni bulmak. Ben günde 10 kere format attım. Abartısız. Sürekli denedim. 1 hafta sonra Pardus da karar kıldım.
Distro hopping kötü bir şey olmayıp gerekli bir şeydir de.
Siz de bir tanesinden başlayıp deneyin. İsterseniz önce sanal makineden deneyin. Beğendiğinizi ana sisteme kurun. Başlangıç dağıtımı olarak Pardus ve Manjaro'yu deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı