Çözüldü Dualboot Pop!_OS kurulumu sonrasi boot ekranında Windows görünmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cantrepreneur

Hectopat
Merhaba. Dualboot olarak Pop!_OS yukledim ancak boot ekranina Windows secenegi gelmiyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-10-19 at 23.51.34.jpeg
    WhatsApp Image 2024-10-19 at 23.51.34.jpeg
    117,7 KB · Görüntüleme: 36
Çözüm
Simdi Youtube'dan bir videoyla cozdum. GRUB GNU ekraninda kalma sorunu yasayan arkadaslar reboot yazdim ve yeniden baslatti direkt olarak biostan boot ettim. Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hocam boot repair kullandim internete uyarak fakat GRUB denilen lanet coktu ustume. Ne BIOS'a girebiliyorum, ne de sisteme. Minimal bash diyor nasıl cikabilirim buradan?

Hocam BIOS'a girmemesi imkansız PC'nin kapatma tuşuna uzun süre basın açma tuşuna bastığınız gibi boot menü ya da BIOS tuşuna spam atın Linux'un BIOS'a müdahale edebildiğini ilk defa duydum.

Simdi Youtube'dan bir videoyla cozdum. GRUB GNU ekraninda kalma sorunu yasayan arkadaslar reboot yazdim ve yeniden baslatti direkt olarak biostan boot ettim. Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm
Hocam boot repair kullandim internete uyarak fakat GRUB denilen lanet coktu ustume. Ne BIOS'a girebiliyorum, ne de sisteme. Minimal bash diyor nasıl cikabilirim buradan?
Pop!_OS systemd boot kullanıyor mu emin değilim ama resimden anladığım systemd boot, dolayısıyla boot repair bilmediğim bir güncelleme almadıysa kullanmanız doğru olmamış.
Muhtemelen OS-prober kurup 1 kere çalıştırdıktan sonra boot Loader'i güncelleyerek düzelecek bir şeydi ama şu an daha karışık gibi duruyor.

@Mashiro hocam varsa bir öneriniz benim için söyleyin lütfen Windows'taki rahatlığı bulamadım şahsen.
Acaba neyi yapamadınızda o rahatlığı bulamadınız. Şahsen kendimden örnek vereceğim bu durumda disk bölümlendirmenin Windows'ta çok kısıtlıyıcı olması bayağı işleri zorlaştırıyor bu sebeple ücretli lisans gerektiren uygulamaların kullanılmak zorunda olduğu durumlar gördüm.
Bunları atladım diyelim şifrelediğim USB bellekleri Linux'ta çok rahat kullanabilir iken Windows'ta acı çekiyorum.
Bilgisayarın sağ alt köşesinde Windows'u etkinleştir yazısı görmek çok can sıkıcı. Korsan yöntemler ile etkinleştirmekten bahsetme.
Şuan aklıma daha fazla gelmiyor.

Pop!_OS systemd boot kullanıyor mu emin değilim ama resimden anladığım systemd boot, dolayısıyla boot repair bilmediğim bir güncelleme almadıysa kullanmanız doğru olmamış.
Muhtemelen OS-prober kurup 1 kere çalıştırdıktan sonra boot Loader'i güncelleyerek düzelecek bir şeydi ama şu an daha karışık gibi duruyor.

Acaba neyi yapamadınızda o rahatlığı bulamadınız. Şahsen kendimden örnek vereceğim bu durumda disk bölümlendirmenin Windows'ta çok kısıtlıyıcı olması bayağı işleri zorlaştırıyor bu sebeple ücretli lisans gerektiren uygulamaların kullanılmak zorunda olduğu durumlar gördüm.
Bunları atladım diyelim şifrelediğim USB bellekleri Linux'ta çok rahat kullanabilir iken Windows'ta acı çekiyorum.
Bilgisayarın sağ alt köşesinde Windows'u etkinleştir yazısı görmek çok can sıkıcı. korsan yöntemler ile etkinleştirmekten bahsetme.
Şu an aklıma daha fazla gelmiyor.

Hocam Linux'da bir şeyi 2 tıkla çalıştırmanın rahatlığını bulamadım açıkçası bir Minecraft Launcher'ı indireceğim diye 40 takla atıyorum aynı Launcher'ı Windows da 2 tıkla çalıştırabiliyorum ya da bir oyun indireceğim onun içinde ayrı 40 takla atıyorum belli başlı sorunları da var örneğin Minecraft'ı ya da diğer oyunları Intel üzerinden açıyor ne kadar driver kursam da düzgün çalışmıyor oyunlar. Linux'un sevdiğim tarafları da var ama sevmediğim tarafı daha çok etkinleştirme konusunda da Retail key korsana girmiyor 20 TL bu rahatlık için verilebilecek bir para benim için. Disk bölümlendirme kısmında haklısınızdır bellek şifreleme hiç yapmadığım için nasıl bir şeydir bilmiyorum. Linux'un sevdiğim tarafları ise özelleştirilebilme bilgisayarı yormaması Microsoft gibi sürekli bizi izlememesi ve açık kaynak yazılım olması ama gene de çok uğraştırıyor benim gibi teknik bilgisi çok olmayan birini.

Son düzenleme:
Hocam Linux'da bir şeyi 2 tıkla çalıştırmanın rahatlığını bulamadım açıkçası bir Minecraft Launcher'ı indireceğim diye 40 takla atıyorum aynı Launcher'ı Windows da 2 tıkla çalıştırabiliyorum.
En basitinden Ubuntu'da mağazada arayıp tek tıklama ile Minecraft Launcher'i indirebiliyorsun boşuna uğraşmışsınız. Ya da bunu geçtim Minecraft'ın sitesinde zaten .deb uzantılı dosya veriliyor yani "çift tıklamanın rahatlığı" denebilir.
Dememe gerek yoktur ama ondan sonra başlat ekranında zaten kısayolu oluşuyor.

Etkinleştirme konusunda da Retail key korsana girmiyor 20 TL bu rahatlık için verilebilecek bir para benim için.
Sorun rahatlık ile alınabilecek bir fiyatı olması değil ne olduğunu bilmediğin bir anahtarı ne olduğunu bilmediğin birinden alıyorsun, ve bu da korsan yöntem para Microsoft'un cebine gitmiyor.

dGPU yerine iGPU kullanması için bir şey diyemem kullandığınız dağıtım bunun için basit bir çözüm sunmuyor olabilir. Kendi kullandığım dağıtımda suse-prime paketini kurduktan sonra prime-run komutunu başlangıç komutunun önüne ekliyorum ve çözüyorum.
1729428188403.png

Konu amacından fazlasıyla sapıyor daha fazla cevap vermeyeceğim iyi sosyaller.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı