Cantrepreneur
Hectopat
Merhaba. Dualboot olarak Pop!_OS yukledim ancak boot ekranina Windows secenegi gelmiyor.
Hocam boot repair kullandim internete uyarak fakat GRUB denilen lanet coktu ustume. Ne BIOS'a girebiliyorum, ne de sisteme. Minimal bash diyor nasıl cikabilirim buradan?
Pop!_OS systemd boot kullanıyor mu emin değilim ama resimden anladığım systemd boot, dolayısıyla boot repair bilmediğim bir güncelleme almadıysa kullanmanız doğru olmamış.Hocam boot repair kullandim internete uyarak fakat GRUB denilen lanet coktu ustume. Ne BIOS'a girebiliyorum, ne de sisteme. Minimal bash diyor nasıl cikabilirim buradan?
Acaba neyi yapamadınızda o rahatlığı bulamadınız. Şahsen kendimden örnek vereceğim bu durumda disk bölümlendirmenin Windows'ta çok kısıtlıyıcı olması bayağı işleri zorlaştırıyor bu sebeple ücretli lisans gerektiren uygulamaların kullanılmak zorunda olduğu durumlar gördüm.@Mashiro hocam varsa bir öneriniz benim için söyleyin lütfen Windows'taki rahatlığı bulamadım şahsen.
Pop!_OS systemd boot kullanıyor mu emin değilim ama resimden anladığım systemd boot, dolayısıyla boot repair bilmediğim bir güncelleme almadıysa kullanmanız doğru olmamış.
Muhtemelen OS-prober kurup 1 kere çalıştırdıktan sonra boot Loader'i güncelleyerek düzelecek bir şeydi ama şu an daha karışık gibi duruyor.
Acaba neyi yapamadınızda o rahatlığı bulamadınız. Şahsen kendimden örnek vereceğim bu durumda disk bölümlendirmenin Windows'ta çok kısıtlıyıcı olması bayağı işleri zorlaştırıyor bu sebeple ücretli lisans gerektiren uygulamaların kullanılmak zorunda olduğu durumlar gördüm.
Bunları atladım diyelim şifrelediğim USB bellekleri Linux'ta çok rahat kullanabilir iken Windows'ta acı çekiyorum.
Bilgisayarın sağ alt köşesinde Windows'u etkinleştir yazısı görmek çok can sıkıcı. korsan yöntemler ile etkinleştirmekten bahsetme.
Şu an aklıma daha fazla gelmiyor.
En basitinden Ubuntu'da mağazada arayıp tek tıklama ile Minecraft Launcher'i indirebiliyorsun boşuna uğraşmışsınız. Ya da bunu geçtim Minecraft'ın sitesinde zaten .deb uzantılı dosya veriliyor yani "çift tıklamanın rahatlığı" denebilir.Hocam Linux'da bir şeyi 2 tıkla çalıştırmanın rahatlığını bulamadım açıkçası bir Minecraft Launcher'ı indireceğim diye 40 takla atıyorum aynı Launcher'ı Windows da 2 tıkla çalıştırabiliyorum.
Sorun rahatlık ile alınabilecek bir fiyatı olması değil ne olduğunu bilmediğin bir anahtarı ne olduğunu bilmediğin birinden alıyorsun, ve bu da korsan yöntem para Microsoft'un cebine gitmiyor.Etkinleştirme konusunda da Retail key korsana girmiyor 20 TL bu rahatlık için verilebilecek bir para benim için.
prime-run
komutunu başlangıç komutunun önüne ekliyorum ve çözüyorum.Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.