DualSense vs Xbox Controller - Hangisi alınmalı?

• Konuyu başlatan Shahdee
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 110
  • Görüntüleme 32.439
Kontrolcü ile FPS oyunu tavsiye etmiyorum.

Genelde mouse ile oynuyorum ancak odada duvarda asılı monitör var. AC Valhalla vs de oynuyorum. Klavye mouse performansi beklemiyorum zaten. Kablosuz olarak direk taniyorsa DualSense düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tuşlarda vs Xbox şeması mı çıkıyor. Herhangi bir uyumsuzluk olur mu?
Kabloyla bağlamazsanız sanıyorum ki Xbox şeması çıkar. Onun dışında uyumsuzluk olmaz.

Diğer bir yöntem DS4Windows DualShock 4 emülasyonu ile kablosuz kullanılabilir diye düşünüyorum. Oyun elimde olmadığı için deneyemiyorum.

Yine de Xbox yerine DualSense tercih edin derim.

Eline sağlık. Ben de Xbox controller ve Dualsense arasında kalmıştım, fiyat farkını ve Xbox controllerın ekstra şarjlı pil alma masrafını düşünerek Dualsense tercih ettim. Alırken baya tereddüt ettim pişman olur muyum diye, kullandıkça anladım ki doğru kararı vermişim. Daha ucuz fiyata daha iyi oyun deneyimi. Bugüne kadar kullandıklarım gamepad değilmiş dedirtti adeta (Logitech F710 ve Rampage'in modelini hatırlamadığım bir gamepadi). Hem kullanımı tutuşu vs. rahat, hem de tasarımı ve rgb aydınlatması çok hoş. Parasını son kuruşuna kadar hak ediyor.

Xbox Wireless Controller – remix Special Edition (kol + şarj kiti)​

Çıkarılabilir ve şarj edilebilir bataryalı modeli.

Sony Playstation 5 Dualsense

Bilgisayarda kullanmak için istiyorum Forza-Elden Ring falan. Hangisini önerirsiniz yurt dışından alacağım ikisi de 63 euro.

DualSense kullanıyorum bilgisayarda Elden Ring oynadım DualSense tam uyumlu değil DS X programi uzerinden Xbox kontrolcüsü olarak tanıtinca oynayabilirsin onda da tuşları A X Y B olarak görürsün.

Elden Ring Steam üzerinden oynuyorsan kontrolcüyü görecektir programa ihtiyacın yok. Tuşlar Xbox düzeni olacaktır.

Souls oyunları DualSense ile daha iyi oynanıyor benim denediğim kadarıyla. Tuşlar sorun olmayacaksa zaten DualSense daha iyi bir kontrolcü.

Çok güzel bir rehber olmuş ellerine sağlık. Hoparlör ve mikrofon kullanılıyor demişsin ancak ben PlayStation'un kendi programını kullanarak DualSense tanıttım ama hoparlör ve mikrofon kullanamıyorum. Koldaki kulaklık girişine taktığımda da ses gelmiyor. DualSenseX ücretsiz indirdim ama bu özelliği açacak bir menü göremedim. Bu konuda net bir yardım yapabilen olursa çok dua ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…