İnceleme DualSense vs Xbox Controller

WhatsApp Image 2023-07-31 at 18.19.15 (1).jpeg

Merhaba, bu yazida PS5 DualSense Controller ve Xbox series Controller'i karsilastiracagim. Ikisini de uzun zamandir PC'de kullanıyorum. Yorumlarim bu platforma yonelik olacaktir, konsol oyuncusu degilim.

DualSense 5 artilar:
+ Malzeme kalitesi daha iyi. Cihazin her yeri muntazam, hiçbir taraftan ses gelmiyor.
+ Batarya bitmeye yakin anlayabiliyorsunuz, uzerindeki isigin rengi degisiyor.

DualSense 5 eksiler:
- Cok buyuk. Ergonomik oldugunu dusunmuyorum. Ne zaman elime alsam, 1-2 Mac'tan sonra sol basparmagim agrimaya basliyor.
- Dahili batarya olmasi aslinda bir sıkıntı. Sarji azaldiginda ya kablo takip devam edeceksiniz ya da oyuna bir sure ara vermeniz gerekiyor.
- DS4Windows diye bir 3rd party uygulama var, bunu yuklemeden kullanani dovuyorlar.

2.jpeg

Xbox Controller artilar:
+ Ergonomisi mukemmel. Genislik olarak daha dar ve sol analog asimetrik olarak konumlandigi icin, sol basparmagi kullanirken yorulmuyorsunuz. PlayStation oynamaya aliskin insanlar icin ilk basta alismasi zor gelebilir fakat alistiktan sonrasi gercekten cok rahat.
+ Pilli olmasi bir avantaj. Batarya yarin bir gun bozulsa ya da sisse bile sorun yok, yeni pil takar devam edersiniz.
+ 3rd party bir programa vs. gerek yok. Bluetooth destekleyen her PC'de sorunsuz calisiyor, hiçbir ayar istemeden.

Xbox Controller eksiler:
- Bataryanin azaldigini anlamak mumkun degil. Ozellikle Online oyunlarda oyunun ortasinda CAT diye baglanti gidebiliyor.
- Malzeme kalitesi kotu. Simdiye kadar 3 tane farkli Xbox Controller kullandim, ucunde de plastik aksamda degisik yerlerde bosluklar vs. var. Cihazi biraz sert kavrayinca catir cutur sesler geliyor. Kullandiklari plastikten diye dusunuyorum.

Sonuc, hangisini alalim?
Bana gore ne xbox controller ne de dualsense. Dualshock4 derim. Ama sifirini bulmak zor. Bulunca almak daha zor o paralari hakettigini dusunmuyorum. O yuzden eger kurek gibi elleriniz yoksa Xbox controller derim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı