Düğün kına vs yapmadan evlenilir mi?

İşin sırf para kısmına takılıyorsanız kır düğünü falan da yapabilirsiniz yakın tanıdığınızın düz bir alanı varsa. Belediyeden sandalye masa kiralarsınız, 10 şişe kola bir de 3 katlı pasta hazırlarsınız, 2-3 kolfeti, kıvılcım çıkartan şeyler alırsınız. Arkadaşlarınızın arabasında güzel ses sistemi varsa gelir misin dersiniz. Gelin damat için güzel örtülü süslü hazırlarsınız, fotografçıları da getirtirsiniz bu kadar. Bu saydıklarım maksimum 3-5 bine olur yani illa 100 bin olmasına gerek yok. Burada tartıştığımız şey orta halli insanların bu saydıklarımla uğraşmak istemediği için kadınların kocasının 100 bin vermeye razı etmeye çalışmasıdır.

Eşimle nikahı kıyar canım çok çektiyse gider bir pastanede iki tane mini pasta yeriz, akşama da romantik müzikle baş başa güzel bir dans.Al sana düğün günü.
Bir düğünde yapılan her şey çift kişiye indirgenip yapılabilir, gayet de eğlenilir. Tabi burda diğer tarafın görüşü de çok önemli.
Edit: 7 kıta toplansa bana gelinlik giydiremez. İçinde kendimi hayal edince bile ucube gibi hissediyorum. Beyaz sade elbise giysem gelinlik yerine geçiyor mu?

İki kişi bir okul projesi yaparken, kafanız uyuşmuyorsa bile sorun çıkıyor, siz ya da karşınızdakinin bir şeylerden feragat etmesi gerekiyor. Böyle basit bir konuda bile.

Düğün, kına dediğiniz şey bir semboldür. Ve siz, sembollere takılarak en büyük yanlışı yapıyorsunuz. İnsan, doğru kişi ile, kafa yapısının ve dünya görüşünün uyduğunu düşündüğü, hissettiği hatta bildiği bir kişi ile evlenmek istediğinde, burada 13 sayfa boyunca yazılan şeyleri düşünmez ki. Bu çıkarıma ulaşmak için birkaç dakika düşünmek yeterli.

Yok o kadar vermem, yok gösteriş, yok adet... Bunların hepsi boş aslında. Bu tamamen size ve karşınızdaki insana bağlı bir durum. Siz, kendinizden eminseniz ve karşınızdaki kişinin de sizin gibi düşündüğünden, aklı bsşında olduğundan, aynı zevkleri paylaştığınızdan eminseniz, bunları dert etmezsiniz bile.

Sembollere çok takılıyorsunuz ve küçük yaşta çok emin konuşuyorsunuz, bence. Hayatın size ne sunacağını, size neler vereceğini bilemezsiniz. Ancak, doğru insanla beraber olmaya, doğru insanı seçmeye çalışabiliriz, ki bu da sorunları çözer zaten.

Düğün dediğimiz olay maalesef son 10 15 senedir abartılıyor, maddiyat maalesef öne geçiyor. Ancak her şeyin ötesinde, sade bir nikahla veya sade, sakin bir düğünle evlenen birçok da tanıdığım oldu. Yapılıyor da, düzgün aileler ve düzgün insanlar birbirini bulduğunda oluyor.

Benim deneyimim yok. Ancak görüyorum ki konuda çok evlenen olmuş. Benim hep iki telkinim olur, kendi kendime:
  • Asla büyük konuşma,
  • Dürüst ol ve doğru olmadığını düşündüğün insanlarla yola çıkma
Aslında bunlar, hayatın her alanında uygulanabilecek şeyler. Siz doğru olursanız, elbet doğru insanlarla karşılaşırsınız, bir şekilde.

Ne diyeyim, Allah hayatımızın her alanında doğru insanlarla karşılaştırsın. :)

Niye kardeşim 100 bin lira da kredi çekerim :D
Faizler bu haldeyken o kadar kredi çekiyorsan ya 5 - 10 seneni bağlayacak kadar rahatsın, ya da kısa vadede ödeyecek kadar iyi maaş alıyorsun.

100.000 TL'ye ev zaten yok. Yani krediyle falan bile zor, detayını bilmiyorum ama. (İstanbul)

Arabada ise, yakın bir zamanda bir akrabam FIAT Egea aldı. 160.000'e, yaklaşık 100'ünü peşin kalanını kredi çekerek ödeyecek. Ve oranlar pek de iç açıcı değil. Yani 60'ını kredi çekince 80-90 civarı ödemesi gerekiyordu sanırım, vade aklımda değil ama. Güncel piyasayı bilenler yardımcı olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı