Enayi yolma etkinliği, hiç tanımadığın akrabalarının midelerini doyurmaya harcayacağın parayı al tatile çık veya ne bileyim evin yoksa ev al varsa evine eşya al, olmadı araba al; kendine harca yani. Düğün yapmak para harcamak için en aptalca etkinliklerden birisi olabilir.
Zaten düğünlerde yapılan şeyler; son ses müzik fln, beleş yemek (varsa), bazıları dans eder, o birbirlerini tanımayan akrabalardan birkaçı sohbet eder yada hiç sohbet etmez. Kısaca bana boş bir etkinlik gibi geliyor.
Tam üstüne bastın. Mantık şu: Sen ona çeyrek taktın o da sana çeyrek takmak zorunda. Bu ne garip bi adet anlamadım. Belki durumun yok. Küsüyorlar sonra bi de. Çünkü para var işin sonunda. Çok itici birşey. Kaç kere duydum etraftan.
Mezuniyet günü vb. ile aynı mantık. Mânevi değeri var. Bununla birlikte sokakta yapılmaması fikrindeyim. Kırsal alan veya düğün salonunda yapılabilir ama sokaktaki çok rahatsız edici.
Bu saçmalık sadece bizde yok. Bütün ülkeleri gezmiş görmüş gibi yorum yapmanız da çocukça. Mesela Polonya'da 12 saat boyunca müzikler çalınır, danslar edilir, içkiler içilir.
Arkadaşlar bu kafada tek miyim değil miyim merak ediyorum. Bu yüzden böyle bir konu açtım. Sizce düğünler çok saçma değil mi? Masrafları da aynı şekilde çok saçma.