Borç altınları almakArkadaşlar bu kafada tek miyim değil miyim merak ediyorum. Bu yüzden böyle bir konu açtım. Sizce düğünler çok saçma değil mi? Masrafları da aynı şekilde çok saçma.
Borç altınları almakArkadaşlar bu kafada tek miyim değil miyim merak ediyorum. Bu yüzden böyle bir konu açtım. Sizce düğünler çok saçma değil mi? Masrafları da aynı şekilde çok saçma.
Arkadaş hiçbir şey tartışmasın insanlar o zaman. Bu nasıl bir mantık bu forumda anlamıyorum yahu. Bunun eğlenceyle bir alakası yok. Saçma sapan bir adet. Hatta çoğu evlilik bile bu düğün yüzünden gerçekleşemiyor ya da erken sonlanıyor.
Tartışılsın banane?
Düğüne saçma diyenlere istinaden dedim, senin için saçma olan bir fikir, başkası için doğru olabilir.
Bir fikre saçma demek, fikir beyan etmek değildir. Tartışma kültüründen anladığın bu mu?
Saçma diyorsa ve nedenlerini yazıyorsa söylenebilir. Sen hiç tartışılmasın isteyen istediğini yapsın mantığındasın bana gelip tartışma kültüründen bahsedemezsin.
Ergenlik ile düğün ne alaka yahu? Ülke ekonomisine nasıl zarar verdiğini bilseniz eminim siz de "ergenleşirdiniz"Maddi durum iyi değilse abartmadan sokakta veya bir salonda yapılabilir. Gereksiz falan da değil biri ile yuva kuruyorsun ve bunu bir günde olsa güzel bir şekilde kutlamak istiyorsun gayet normal.
Zaten daha ergensiniz bir şeylere karşı çıkma isteği olması normal içinizde büyüyünce geçer.
Geçmiş olsun hocam. Vardır bir hayır umarım istediğiniz insanla mutlu olursunuz...Düğünlerin amacı duyurmaktır. Şu kişi ile bu kişi evleniyor demektir.
Resmiyet için şahitler ile nikah yapılmalıdır. Diğer kısımların tamamı angaryadır. Eğlence kısmı geçmişten günümüze sürekli şekil değiştirmiştir. Bu eğlenceleler islamiyet öncesinde de sonrasında da vardır.
Hatta bu konu ile ilgili hadisler vardı bulamadım bulursam paylaşırım.
Masraflar konusunda katılıyorum. Bekar biri olarak bu masrafların altından kalkabilecek biri değilim. Son görüştüğüm kişi ile bu konular yüzünden anlaşamadığımızdan ayrılma kararı aldık.
O yüzden hali hazırdaki gelenekler değişmedikçe benim evlenmem imkansız gibi duruyor.
Yani zorla "gomofobik" durumlardayız.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.