Düğünlerin amacı nedir?

Düğün artık yeni nesil için gereksiz harcama ve gösteriş oldu. Onun yerine direk yıldırım nikahı yapıp evlenmek daha mantıklı geliyor.

Yalnız değilmişim benim gibi düşünen birilerini görmek sevindirici :) Aynen öyle hiçbir mantıklı yanı yok bir ton borç bir ton masraf. Bir nikah salonunda mütevazı bir nikah neyinize yetmiyor? Ama yook illa birilerinin gözüne sokacaklar. Gel de anlat bunu eski kuşaklara.

Hayatını birlikte yaşamak isteyen iki insana eziyet edip, mazoşist ihtiyarları eğlendirmekten başka bir amacı yok bence. Çok defa sağdıçlık denilen saçmalığa katlandım. Tek gördüğüm gereksiz eziyet. Sadece ama sadece evlenen kişilere zulüm etmek var işin ucunda. Bir de destek olacaklarına maddi ve manevi köstek oluyorlar. Çiflerin bu baskı altında ettiği kavgalardan ve yaşadıkları gerginlikten de besleniyorlar. Adı da adet bu arada. Kılıf olarak giydiriliyor sadece. Mantıklı düşünen yok. Zevk alıyorlar resmen.

Kız ve erkek tarafın; egolarını dindirmek için yaptığı bir mastürbasyon.

İki saatlik gösteriş için binlerce lira para harcanıyor. Düğün gibi bir saçmalığa para vereceğime; dünyayı gezer, dolaşırım. En azından kültürel anlamda bana bir katkı sağlamış olur.

"Evlilik yasal köleliktir."
-Arkadaşım ali

Eskiden maliyet olarak sıkıntı olmazdı, hatta anlamı falan olurdu. Ama şimdi bu devirde bir günlük zevk için bu kadar para vermene rağmen geri karşılığını alamamak çok büyük bir sıkıntı hem bence yapılacaksa mümkün olduğunca sade ve maliyeti düşük olması şartlarıyla yapılmasını doğru buluyorum.

Bilgisayar oyununun amacı nedir? Eğlenmek.

Düğün de eğlenmek amaçlıdır.
Istemiyor isen yapmazsın olur biter. Parası olup harcayan da kendi bilir. Herkesin eğlence anlayışı farklıdır.
Belki adam düğün yapıp onu story atmaktan eğlence duyuyor. Size ne?

@Re Malaka Yaşam bilgisayar oyunu kadar basit değil. Başkası bir şeyden eğleniyor olabilir. Tek bir kişiyi ilgilendirse olay zaten bu boyuta gelmezdi. Bu kadar dert ettiyse gelecekte kendine olacaklardan dolayı etmiştir. Amacını sorguluyor haliyle. Evlenme işi tek taraflı ve tek kişi kaynaklı olmayacağı için istemiyorum ya diyip kestirilip de atılamıyor. Partner bile o hengamede bambaşka biri oluyor.

Bilgisayar oyununun amacı nedir? Eğlenmek.

Düğün de eğlenmek amaçlıdır.
Istemiyor isen yapmazsın olur biter. Parası olup harcayan da kendi bilir. Herkesin eğlence anlayışı farklıdır.
Belki adam düğün yapıp onu story atmaktan eğlence duyuyor. Size ne?

Arkadaş hiçbir şey tartışmasın insanlar o zaman. Bu nasıl bir mantık bu forumda anlamıyorum yahu. Bunun eğlenceyle bir alakası yok. Saçma sapan bir adet. Hatta çoğu evlilik bile bu düğün yüzünden gerçekleşemiyor ya da erken sonlanıyor.

@Re Malaka Yaşam bilgisayar oyunu kadar basit değil. Başkası bir şeyden eğleniyor olabilir. Tek bir kişiyi ilgilendirse olay zaten bu boyuta gelmezdi. Bu kadar dert ettiyse gelecekte kendine olacaklardan dolayı etmiştir. Amacını sorguluyor haliyle. Evlenme işi tek taraflı ve tek kişi kaynaklı olmayacağı için istemiyorum ya diyip kestirilip de atılamıyor. Partner bile o hengamede bambaşka biri oluyor.

Evliliği dogmalar üzerine kurarsanız tabii ki bu şekilde bir çıkmaz gibi görürsünüz.
Halbu ki evlilik bu kadar da ütopya birşey değil, sen düğün istemiyor isen düğün isteyen bir kadın ile evlenmek zorunda değilsin.
Çok mu istiyorsun? Organize et karşıla, ben de seve seve gelirim dersin resti çekersin.
Insanlar boşuna nişan atmiyorlar. Eskisi gibi değil artık, görücü usulü evlenmiyorsunuz. Çiftini o zamana kadar tanıyamadı isen sonucuna katlanırsin, ama tanıdığından farklı davranıyor ise zaten sil gitsin. Ileride ne işler açılır.

Evliliği gözde büyütmeyin, biz kolektif bir yaşam kuracağız demenin resmiyete dökülmesidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı