Düğünlerin amacı nedir?

Bu tarz şeyler hep gelenek. Safi masraf ve çoğunlukla gereksiz. Zinciri kırmak lazım.

Geçmiş olsun hocam. Vardır bir hayır umarım istediğiniz insanla mutlu olursunuz...

Umarım.

Yukarıdaki yazdıklarıma evet diyen birini bulursam evlenirim o zamana kadar defteri kapattık.

Hocam siz düğünü falan boşverin aslında bana göre takı işi çok saçma 😀 .Çok eskiden insanlar evlenicek kişilere gönlünden ne koparsa hediye verirmiş. Ama şuan olan hediye değil kredi, yatırım gibi😀. Hatta düğünlerde dolar euro falan takıldığını görmüşsünüzdür😀

Ergenlik ile düğün ne alaka yahu? Ülke ekonomisine nasıl zarar verdiğini bilseniz eminim siz de "ergenleşirdiniz" :D
Düğün demiyorum genellikle bir şeylere karşı çıkma isteği oluşur ergenlerde diyorum biraz büyüsün anlar diyorum. Ayrıca ülke ekonomisi ile alakası yok bu arada. Diğer ülkelere bak Türkiye ekonomisi kötüyse bunu düğünlere bağlamak saçmalıktır.

Düğün demiyorum genellikle bir şeylere karşı çıkma isteği oluşur ergenlerde diyorum biraz büyüsün anlar diyorum. Ayrıca ülke ekonomisi ile alakası yok bu arada. Diğer ülkelere bak Türkiye ekonomisi kötüyse bunu düğünlere bağlamak saçmalıktır.
Senelik 165 milyar tl'lik bir para yakılıyor düğünler için(2021 rakamı). Bildiğiniz herhangi bir değer üretmiyor, katma değeri olmayan bir sektör. Hatta ithalat ürünlerinin genişliği ve fiziki emtialar ve dövizler nedeniyle para tl'de de durmuyor. Düğün sezonu altın yükselir bu da dolaylı olarak diğer sektörleri etkiler. Hayata -50k borçla başlatıyor çoğu insanı. Düşünün ki bu parayla en kötü home office kurabilirdi de işsizlik psikolojisinden kurtulsa yeter. vs vs. Aynen ekonominin kötü olmasında düğünler de etkili değil. :D

Bir şeylerin sınırını koyun da bari ergen olup olmadığımı bileyim. Ne bileyim tecavüze karşı çıkmak da bir şeylere karşı çıkmak oluyor mesela.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı