Dünya Düz Mü Yuvarlak Mı Diye Sormak Günah Mı?

  • Konuyu başlatan OceanWave
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 4B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günah değildir. Ancak herkes bir portakalın yuvarlak olduğunu bilir. Dünyanında yuvarlak olduğu kadar.
 
@NorthernsKnight kapatılacak bir durum yok şuan saygı çerçevesinde gidiyor. Eğer ters düşen olursa veya sorun çıkartmak isteyen olursa cezalandırılır merak etmeyin.
____
Konu sahibi, yaratıcı sana akıl, fikir, mantık kavramlarını vermiş. Bunlar süs olsun diye değil :) İslam'a karşı bizim forumda nasıl kurallar varsa, Dünyada varsa, kainattta varsa, evrende varsa bu kurallar çerçevesinde herşeyi yapabilirsin. Kuralların dışına çıkıyorsan o zaman anla ki yanlış yoldasın :)
İslam'a göre Dünya veya bilimle uğraşmanın günahı yok. Ancak bazı kişiler bilimin herşeyi açıklayıcı olduğunu düşünüp mantık sınırlarını zorlayıp, kendi aklınla yaratıcı yoktur anlamını çıkarıp doğruyu ondan yana kullandığında bu sefer günaha girmiş olursun. Hatta ileri gidersen dininden çıkarsın.
Bu gibi durumlara düşmeden en başta dediğim aklını kullanırsan kullanırsan(fazla zorlamadan) sonucu kendin bulursun.
 
Günahtır. Savaş dini islam, yobaz muhammed ve ümmeti bu zihniyettedir. Kuran kepazeliklerle dolu, nefret saçan kitaptır. Düşünmeyi sorgulamayı yasaklamıştır. Ayetlerle sabittir.

KEHF 54: Hakikaten biz bu Kur'an'da insanlar için her türlü misali sayıp dökmüşüzdür. Fakat tartışmaya en çok düşkün varlık insandır.

Mâide 101: Ey iman edenler! Açıklanırsa hoşunuza gitmeyecek olan şeyleri sormayın.

Maide-102. Sizden önceki bir millet o tür şeyleri sordu da sonra o yüzden kafir oldu.

Bakara 108: Yoksa siz de (ey müslümanlar), daha önce Musa'ya sorulduğu gibi peygamberinize sorular sormak mı istiyorsunuz? Kim imanı küfre değişirse, şüphesiz dosdoğru yoldan sapmış olur.

Müdessir Suresi:

18. Çünkü o, düşündü taşındı, ölçtü biçti.

19. Kahrolası nasıl da ölçtü biçti!

20. Yine kahrolası, nasıl ölçtü biçti!

21. Sonra (Kur’an hakkında) derin derin düşündü.

22. Sonra yüzünü ekşitti, kaşlarını çattı.

23,24. Sonra arkasını döndü ve büyüklük taslayıp şöyle dedi: “Bu ancak nakledilegelen bir sihirdir.”

25. “Bu, ancak insan sözüdür.”

26. Ben onu “Sekar”a (cehenneme) sokacağım.
 
@Lequa Burada tartışma yaratma. Savaş dini İslam mı ? Yobaz Muhammed mi ? Lütfen sevmediğiniz dinlere karşı da saygılı olun. Şu an burada tartışma olmasını isteseydim emin ol o sözleri ağzından çıktığına pişman ederdim.
 
Kuran-ı Kerim "Oku" diye başlar. İlimi ve öğrenmeyi teşvik eden bir dinde herhangi bir olayı anlamaya çalışmayı doğrudan "Yaradan'ı sorgulamak" sanmak yobazlıktır ve dinle alakası yoktur.
 
@Murat5038 benim yorumum da saygı dışında birşey var ise düzeltelim. Ama bende de Allah inancı çok yok. Ama orucumu filan tutarım. Dediğim gibi kafamda ki sorular ters düşürüyor.
 
Ben ayetlerle konuşuyorum. Kafamdan uydurmuyorum. Varsa cevabın yazarsın. Var mı?

Ne yapardın? Muhammedin dölü olduğunu belli edip kafamı mı keserdin?
 
Rapor ettim, artık sizde mesaj atmayın. Yoksa bu konu büyür.
 
Neyse ki konu dışına çıkmayın diye belirttik, belirtmesek ne olurdu acaba. Saygı göstermeyi öğrensin herkes. Eğer inanmıyorsanız konuya girmeyin bile. Sen onun inandığına inanmıyorsun o da senin. Sana ne onun görüşünden? Her şeyi geçtim Sosyal'i küçük düşürüyorsun. Konu kilit.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı