Dünya düz müdür?

Dün düzdür.Dış güçlerin oyunlarına gelmeyin.Dünyanın sonunda bizden sakladıkları birşey var, o yüzden bu yalanı uydurdular(!).
Hatta depremlerde öküz yüzünden oluyor(!)

Millet marsa araç yolluyor, boy boy fotoğraflar çekiliyor uzaydan sondalarla. Bu fazla komplo işi ya.

Bu sorunlar rönesans öncesi batıda vardı adamlar rönesans yaşadılar çağ atladılar. Türkiye'de de adamın biri geliyor dünya düz diyor. Nasıl bir cahiliye devriyse tarih ileriye gidiyor bizim milletin zekası geriye.

İnsanların körü körüne bir şeye inanmasına gerçekten çok kızıyorum. Kendileri gibi düşünmeyen insanlara salak muamelesi yapmaları, aşağılamaları çok komik. "Dünya düz müdür?" diye konu açılmış hemen öküz kafasını sallayınca da deprem oluyor demişler. Düz dünyacıların inandığı düz dünya modeli zannedildiği gibi uzayda dönen, altı kayalık, tepsi gibi bir şey değil ki. Düz dünyacıların inandığı/ savunduğu desek daha doğru olur uzay yok... Dünya kubbe ile çevrili, belli bir yükseklikten sonrası yok. Yok derken çarpıyorsunuz yani. Güneş ve ay kubbenin altında dönüyor.
Şimdi gelelim insanlar mal mı sorusuna. Gerizekalılar mı da böyle saçma şeylere inanıyorlar? Bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışayım. Dindar olanların başını çektiği düz dünyacılar, kutsal kitapları referans gösteriyorlar. Kuranda da incilde de dünyanın düz olduğu ima ediliyor. Bu arkadaşların dayanak noktası da bu. Ama bir de diğerleri var. Bunlar da kafalarındaki sorulara cevap bulmaya çalışıyorlar.

Misal en klasiği denizde uzaklaşan geminin yavaş yavaş kaybolması fenomenini şu şekilde çözmüş adam. Diyor ki "madem gemi dünya şeklinden dolayı kayboluyor. Benim onu görmem imkansız olması lazım. Ama teleskopla bakınca kaybolan gemi bir anda gözüküyor.

Bir diğeri de Güneşin çok büyük olduğunu düşünüyor insanlar, madem kubbe içinde dönüyorlar ayla birlikte neden her yer aydınlık olmuyor sorusuna şu şekilde cevap veriyorlar: Belki denk gelmişsinizdir adam gemiden video çekiyor, sağ taraf zifiri karanlıkken sola doğru çevirdikçe hava aydınlanıyor. Onun gibi olduğunu ileri sürüyorlar.

Nasanın astronot videolarındaki cgi(yeşil perde) kullanarak kablolarla uçuyormuş gibi göstermeye çalıştıklarının videoları delil niteliğinde.

Yörüngedeki ISS (uluslararası uzay istasyonu) canlı yanınlarında hava kabarcığı gözükmesi.

Bir yerden bir yere uçan uçakların küre dünya haritasında ikmal için çok saçma bir yerde mola vermeleri fakat düz dünya haritası üzerinde zaten yollarının üstünde olduğu gözükmesi GİBİ argümanları sunarak şüphelerini gidermeye çalışıyorlar. Açıkcası ben kendimi septik olarak görüyorum. Tarihin ilk septiklerinden(şüphecilerinden) Protagoras şu sözü çok hoşuma gidiyor: “Her şeyin ölçüsü insandır. Her şey bana nasıl görünürse benim için öyledir. Üşüyen için rüzgâr soğuk, üşümeyen için soğuk değildir. Her şey için birbirine tümüyle karşıt iki söz söylenebilir

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı