Dünya düz müdür?

Instagram'de dikkatimi çekince # ile aradım, sonuçları bayağı bir inceledim. Demek istediğim şey şudur, en kör görmek istemeyendir.

Eğer düz dünya düşüncesini savunan var ise yazarsa sevinirim. Ayrıca okurların da fikirlerini öğrenmek istiyorum.

Söylemeden edemeyeceğim, bu konu hakkında görüşlerini belirten insanlar (elbet hepsi değil.) Hiç düzgün konuşmuyor, fikirlerine katılmayanlara düşman gibi bakıyor ve hakaret ediyor, bu gözümden kaçmadı.

Dünya düzdür neden düzdür dedemin dedesi gemiciydi ve bayağı ileri gitti sonda dünyadan aşağı gitti cenazesinde havayı gömdük bulabilen varsa beni bulsun. (!)

Dünya düz olsaydı limandan kalkan gemi, gözünüz bozulana kadar düz gider ama dünya yuvarlak olduğu için bir süre sonra aşağı iner gibi gözükür.
Eğer kafamızda güneş varsa bu güneş batınca dünyanın altına mı iniyor? Düz olsaydı direk kabuk mabuk olmazdı ama yapılan araştırmlara göre aşağı indikçe sıcaklık artıyor yani çekirdek te var bunun dışında bir ton açıklama var yuvarlak olması ile ilgili.

Dünya düzdür neden düzdür dedemin dedesi gemiciydi ve bayağı ileri gitti sonda dünyadan aşağı gitti cenazesinde havayı gömdük bulabilen varsa beni bulsun. (!)
Düz dünyayı savunan insanlar zannettiğiniz şekilde görmüyorlar. Bir köşesi, kenarı yok.
Dünya düz olsaydı limandan kalkan gemi, gözünüz bozulana kadar düz gider ama dünya yuvarlak olduğu için bir süre sonra aşağı iner gibi gözükür.
Eğer kafamızda güneş varsa bu güneş batınca dünyanın altına mı iniyor? Düz olsaydı direk kabuk mabuk olmazdı ama yapılan araştırmlara göre aşağı indikçe sıcaklık artıyor yani çekirdek te var bunun dışında bir ton açıklama var yuvarlak olması ile ilgili.
Her fikrin bağnazı insanı yoruyor. Düz dünyaya inanan insanlar gerizekalı değiller. Düz dünyaya öylece inanmıyorlar. Araştırıyorlar, merak ediyorlar.
-Ufukta kaybolan gemilere teleskopla bakıldığında görebildiklerini farkediyorlar.
- Uçakların güzergahlarında gariplik olduğunu farkediyorlar. Küre dünyada garip olan güzergah, Düzdünya haritasına göre çok mantıklı gözüküyor.
-Astronotların videolarında buldukları hatalar
- Uyduların aslında bir işe yaramadıklarını(olmadıklarını), bütün iletişimi-gps i baz istasyonları sayesinde yapabildiklerine
bu gibi şeyler insanları şüpheye götürüyor. Farklı bir bakış açısı geliştiriyorlar. İnsanlar Merakları için binlerce dolar harcama-deney yapıyor. Ama Forumda bazı çocuklar oturdukları yerden google maps örneği verip düz dünyacı insanları akıllarınca aşşağıladıklarını sanıyorlar.

Bir septik olarak hiçbir şeyin kesin doğru olmadığını, kanıt-gerçeklik dediğimiz şeyin de bulunulan zamanda çoğunluğun kabul ettiği olgulardır diye düşünüyorum, merak eden olursa diye belirteyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı