Dünyada hala en çok kullanılan işletim sistemi!

xRqAJY.jpg



xGl7Eb.jpg






Gerçekten şaşırtıcı....

Kaynak : StatCounter Global Stats - Browser, OS, Search Engine including Mobile Market Share
 
Şaşırtıcı değil bence. Dünya'daki herkes yeni Windows çıksın da geçeyim diye düşünmüyor. Ayrıca korsan Windows kullanmamak için Windows 7 kullananlar da var. İnsanların bir kısmı hangi işletim sistemini bile kullandığını bilmiyor. Bilgisayarla ilgilenen insanlar, oyuncular kullanır da bilgisayarını internete girmek için kullanan birine bir şey ifade etmiyor yeni Windows.
 
Birçok kullanıcı standart kullanıcı olduğundan format atma ve tekrar verileri aktarma gibi işlere bulaşmıyor. Bilgisayar işiyle bayağı içli dışlı olan kişiler sürekli en güncel yazılım, donanım ve işletim sistemlerine erişmek istiyor. Technopatlar olarak da Windows 8.1 kullanıcısının çoğunlukta olması bunun göstergesi.
 
Sıfır alınan laptoplarda genellikle markası modeli ne olursa olsun orginal Windows 7 kullanılıyor, firma Vista yada Xp kullansa olmaz malum sıfır bilgisayara, Windows 8 de biraz pahalı geliyor malum adamlarda Windows 7 kullanıyor birazcıkta tasarruf olsun diye Pro yada Ultimate yerine Starter sürümünü kullanıyor, Windows 7 nin en çok kullanılan işletim sistemi olması sebebi budur.
 
Windows Vista candır... :) Bakın haritada Bursa'da yeşil küçük nokta var, o benim. :D
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı