Hayatı çok iyi olan insanlar var mıdır?

Bahsettiğin hayatı yaşayanlardan biriyim ve bunun için her gün şükrediyorum. Maddi derdim yok, aileme aşığım, gelecek kaygım yok, iş konusunda ufak tefek hoşuma gitmeyen şeyler var ama kendi aile firmamız olduğu için kendime konfor alanı yaratabiliyorum.

1000 kere yeniden doğsam ve aile seçme şansım olsa hepsinde şimdiki ailemi ve hayatımı seçerdim. Keşke herkes benim dediğimi diyebilse ama maalesef Dünya adil bir yer değil. Şans çok önemli bir faktör.

Yaratılış çok adaletsiz ve herkese kartlar eşit şekilde dağıtılmamış. Kimisi elinde olmayan sebeplerden dolayı dünyada cehennemi yaşarken kimisi ise hiçbir çaba harcamadan cenneti yaşıyor. Buna doğuştan gelen aile durumu,yakışıklılık,boy,zeka,mental,yetenek gibi özellikleri sayabiliriz.

Demek istediğim çalıştığı yer iyi, maaşı uygun, ailesi ile arası iyi, mutlu bir ailesi olan, para konusunda derdi olmayan, insanlarla ilişkileri iyi olan, yaşadığı yer harika olan insanlar var mıdır? Size sorum, böyle bir hayat yaşamak ister misiniz?

Bence var, zengin bir ailenin genleri sağlam olan çocuğun hayatı çok iyidir bu çocukla, görücü usulü evlenmiş asgari ücretle geçinmeyle çalışan bir ailenin, benim gibi bozuk genlere sahip çocuğu sadece dini konularda eşit olur.

Hocam neden çocuk istemiyorsunuz? Ben de istemediğim için sizin de sebebinizi merak ettim.
Çok büyük bir özveri gerektiriyor. Ayrıca yıllarca da masrafı olacak. Yetişkin olacak, düğün masrafı olacak. Tam çocuk büyüdü işimiz bitti derken torun çıkacak ortaya. Ek olarak eşlerin ilişkilerinde de mesafeye sebep oluyor gördüğüm kadarıyla.

Çooooooook fazla var. İnsanlar kendi hayatı kötü olunca başka insanlar da böyledir herhalde diyor ama öyle değil.

Çok büyük bir özveri gerektiriyor. Ayrıca yıllarca da masrafı olacak. Yetişkin olacak, düğün masrafı olacak. Tam çocuk büyüdü işimiz bitti derken torun çıkacak ortaya. Ek olarak eşlerin ilişkilerinde de mesafeye sebep oluyor gördüğüm kadarıyla.
Yaş kaç hocam?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı