Dünya'da Hiç Savaş Olmasaydı Uygarlık Ne Kadar İlerlerdi?

Şöyle bir örnek vereyim kendi yaşantımdan:

Matematik Hocası:M
Kız:K
Yiange:Y

M: Matematik sevmeyen var mı? Anlamıyorum hiç diyen, hiç olmasaydı diyen?-kısa sessizlik-
K: Yağ aslında ben bazen hiç olmasaydı diyoru...
Y: O zaman elindeki telefonu kullanma!

-Hahahah hah(Sınıf güler)-

Demem o ki, eyw insanlar ölmeseydi ama şu anki gelişmişlik seviyemize ulaşamazdık, teknolojinin gelişme nedenidir o savaşlar.
 
Mutlaka bazı istisnalar olabilir ancak en bariz örnek Almanya ve Japonya'dır. Çünkü düşmanı en iyi yoldan etkisiz hale getirmek için her zaman daha iyi silah vb. şeyler gerekir, savaş sırasında mühendisler daha çok çalışacağı için yeni teknolojiler daha hızlı gelir ama onu silah olarak kullanır. Savaştan sonra bu buluş insanlık yararına olabileceği fark edilir işte bu yüzden savaş teknolojiyi geliştirir. Örneğin nükleer santraler bir örnektir.
 
Savaşların olmaması rekabet ve hayatta kalma mücadelesini yok sayma hakkı vermiyor bize :D Herkes birbirinden daha iyi olmak için çabaladıkça birşeyler değişecektir. Çok tartışmayın derim, çünkü savaşlar iki haldede olmaması gerekendir.
 
Valla onu bilemem @Qwerty delisi ama Hitler in mühendisi sayesinde roket kavramının oluşması ve bu sayede zincirleme olarak abdnin uzay çağını başlatması ve evimizdeki teflon tavanın bile bu sayede orda olması savaşları haklı kılmasa da iyi bir sonuç doğurabileceğini gösterir, desteklediğimden değil.
 
Dünyada hiçbir yıkım, felaket olmasaydı şuana kadar yıkıldığı tahmin edilen yıkıldığı tahmin edilen hiçbir uygarlık olmaz, dolayısıyla tek bir uygarlıktan gelmiş olurduk. Buda bize kazandırılan on binlerce yıl demektir. Kazanılmış 50 bin yılın bize neler katabileceğini pek aklım almamaktadır efem.
Hiç böyle düşünmemiştim.
 
İlginç bir soru açıkçası. Savaş olmadan yaşanılmaz diye düşünüyorum. Düşün senin ülkeni yağmalayacaklar sende 'ah efendim alın şurdan benim hanımıda götürün, lafımı olur' diyeceksin. Fazla beyin yormaya, hayal kurmaya gerek yok savaş kaçınılmaz sonuç :).
 
O kadar insanlığa ne hacet... Tobest yeni, biz de hayvanız, biz de hayvanlaşırız arada sırada.(Nerdeyse her yıl savaş-çatışma var dünyada)

Tartışmaya yer bırakmaz:

Bindik Bi' Alâmete

***

Eskiden adam gibi
Oturur meze yerdik
Şimdi meze yer gibi
Oturup adam yiyoz gari
E o zaman siz buna
Müstehaksınız len!

Söz: Cem Karaca
Müzik: Cem Karaca
 
Savaş olmasa insanlar gelişmezdi ki. Savaş yüzünden birbiriyle yarış halindeydiler. Birbirlerinin önüne geçmek için buluş yaptılar. İlk çağ ve orta çağ tamamı birbirini yok etme üzerine kurulu. Hep silah, ulaşım önemliydi. Zaten osmanlı'da rahatlık oluşunca herkes işi bırakıp lale devri partisi yaptı. Sonuç olarak biz eğlenirken avrupalılar bizi geçti. Yani öndeysen ve rahatsan hiçbirşey yapmazsın. Önünüze iki seçenek konsa ve birinde 55 yaşına kadar çalışmak mı yoksa herşeyini biz verelim sen ölene kadar istedigin gibi takıl deseler hangisini seçersiniz ? Ben yatmayı seçerdim ve tarih boyunca önde olan toplumlar böyle yapıp geriye düşmüşler ve öldürülmüşler. Yemek, yer, ganimet için savaşmak günümüzde çalışmaktan farkı yok.

Ortaç çağa kadar tüm buluşlar savaş amaçlıydı.
 

Geri
Yukarı