Dünyadaki 1 Mesleği Kaldırma Hakkınız Olsaydı

Youtuber'lık. Saçma salak şeyler çekerek "Ben Youtuber'ım." diye dolaşan tiplerden bahsediyorum. Technopat gibilerinden değil yanlış anlaşılmasın. YouTuber'lıkla teknoloji editörlüğü gibi şeyler aynı şey değil. Hiçbir faydası olmayan insanları milyonlarca kişinin takip etmesi, ama insanlara veya hayvanlara faydalı olmaya çalışan kişileri en fazla 500.000 kişinin takip etmesi canımı sıkıyor. Şu "Herkese merhaba arkadaşlar, bugün amcama kışkırtma yapacağız." diye video çektiğini sanan kişilerden ve bunları hala ilgiyle takip eden kişilerden bıktım. Demek istediğimi anlamışsınızdır.
 
Son düzenleme:
Benim anlamadığım, şu haram kendine. Siz niye kaldırıyorsunuz size mi yazılıyor haram. Bırak adam istiyorsa işlesin haramını. :) düşüncem bu yönde.

Ne yalan söyleyeyim haklısın. Aslında ülkede mesleğini doğru yapan adam kalmadı o yüzden her meslek kaldırılmalı diye söyleniyor ama mesleğini doğru yapan adamlar olsa herkes memnun olacak hem müşteri kazancak hem satıcı.
 
Hepsi bir ihtiyaçtan doğmuş (Ana meslek grupları için söylüyorum.) Birini çeksek altından kalkamayız. Ancak öğretmenlik adı altında "Ücretli öğretmenlik", "Sözleşmeli öğretmenlik" gibi öğretmenlik mesleğinin gruplara bölünmesi ve bunun içinde aynı işi yapan kişilerin farklı maaşlar alması kabul edilebilir gelmiyor bana. Ben bu grupları kaldırıp tek bir çatıda toplamayı isterdim ve sadece hakedenlerin bu kutsal mesleği icra etmelerini isterdim.
 
Ben sokak satıcılığını, satıcılarını (domatesci, patatesci, balık, boza vs.) kaldırırdım. Benim gözümde kazandıkları para helal değil, insanları rahatsız ederek para kazanılmaz.
Mesela bir müteahhit arsa satın alıyor ve bina yapıyor. Bina dikilirken çevredekiler rahatsız oluyor gürültüden. Sizce bu haram mı? Ya da oturduğunuz muhitte canlı müzik yapan kafeler var, müzik sesinden rahatsız oluyorsunuz. Bu şekilde onlarca örnek üretebiliriz. Bu şekilde insanların kazandıkları paraya helal ya da haram demek "bana göre" doğru bir davranış değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı